Quantcast

Медия без
политическа реклама

Неделев се обиди, че е продаден за 150 000 евро

Феновете на "Ботев" (Пд) настръхнаха срещу ръководството на клуба заради трансфера на капитана

01 Март 2023
Трибуна Пловдив
Тодор Неделев не скри сълзите си при раздялата с феновете на "Ботев" (Пд).

Драматично протече раздялата на досегашния капитан на "Ботев" (Пд) Тодор Неделев с феновете на отбора. Вчера 30-годишният халф беше продаден на шампиона "Лудогорец" в последния ден от зимния трансферен период в България. Неделев вече подписа договор за 3 години с разградчани, но това никак не се хареса на привържениците на "Ботев".

Те се събраха на клубната база в Коматево, за да изразят недоволството си от трансфера и най-вече от ниската цена, на която бе продаден националът - 150 000 евро.

При феновете дойде и самият Неделев, който също остана много разочарован, че от "Ботев" са го оценили толкова ниско. "Бях продаден за обидно малко пари, а исках да остана в "Ботев". Зингаревич (б.ред. - собственикът на клуба Антон Зингаревич) ми предложи три варианта - да ме продадат на "Лудогорец", да остана до лятото или да говорим за нов договор. Аз ги попитах 5 пъти дали ме искат в отбора, но така и не получих конкретен отговор", заяви Тодор Неделев, след което се разплака при прощаването си с феновете.

Агентът на футболиста - бившият вратар Иван Чворович, заяви, че съветникът в "Ботев" (б.ред. - и бивш треньор на тима) Азрудин Валентич лично е водил преговорите и е приел офертата на "Лудогорец".

Това отприщи недоволството на събралите се запалянковци. Те започнаха да викат към дошлия на срещата изпълнителен директор Герман Чистяков: "Ей това резултата от вашата работа! Ето това е резултата от работата на Валентич. Кога ще го разкарате този от клуба?! Защо не пуснахте други играчи да си тръгнат, а оставихте да си тръгне Тошко?!". Присъстващите полицаи обаче предотвратиха ескалация на напрежението. Чистяков на свой ред се измъкна с обяснението, че Неделев е дал съгласие за трансфера си.

От ръководството на "Ботев" опитаха да тушират напрежението, но го сториха с прессъобщение. В него развоят на трансфера беше обяснен малко по-различно. "Ние се отнасяме с голямо уважение към Тошко и в ситуация, когато той получи предложение да премине в клуб, който играе в европейските турнири, не можахме да му откажем и решихме да се съобразим с него. Разбираме, че Неделев заслужава да играе на най-високо ниво и не можем да го задържим в ситуация, в която получи толкова добра оферта", написаха от клуба. След което обявиха, че ще извадят от употреба фланелката с №8, която носеше Неделев, за да я пазят до евентуалното му завръщане в отбора.

До момента нито един от легендарните футболисти на "Ботев" (Динко Дерменджиев, Петър Зехтински, Костадин Костадинов, Георги Славков, Костадин Видолов и др.) не е получавал подобна чест екипът му да бъде изваден от употреба.

В "Лудогорец" пък приеха радушно идването на Неделев. "Тодор Неделев е страхотен играч и ние имаме нужда от подобни неща в нашия отбор. Той притежава качествата, с които може да ни помогне и да ни даде тези неща. Надявам се, че той ще ни донесе качество", коментира треньорът Анте Шимунджа. А директорът в клуба Козмин Моци допълни: "Направихме трансфер на един от най-добрите български футболисти в момента. Очаквам Неделев да ни помогне отново да станем шампиони".

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?