Quantcast

Медия без
политическа реклама

Наш национал изненадващо се отказа от ските на 26 г.

Камен Златков обяви, че не вижда перспектива и шанс за развитие

28 Окт. 2023
БГНЕС
Камен Златков

Националът по ски алпийски дисциплини Камен Златков изненадващо обяви, че прекратява спортната си кариера. 26-годишният скиор стори това точно преди началото на новия сезон за Световната купа, а като причина посочи липсата на перспектива пред него.

"След над 20 години безброй състезания, дойде моментът да сложа край на своята състезателна кариера, защото вече не виждам перспектива и шанс за развитие. Горд съм с всичко, което преживях и постигнах през тези години. Благодарен съм за всички постижения и всички неуспехи по пътя. Благодарен съм и за всички вас, които ме подкрепяхте, дори и една блага дума значи много за един спортист и винаги ми е вдъхвало устременост, това няма да забравя. Благодаря и за всички, които не вярваха, казваха как "няма да стане". Е, ставаше, защото с устременост, постоянство, търпение и много труд става. Благодарен съм и на всички съперници, с които заедно се подготвяхме, състезавахме, споделяхме както малките и големи победи, така и неуспехи, благодаря ви приятели. Това е една от най-големите красоти на този спорт, безбройните приятелства и уважение, дори и с най-големите ти конкуренти", написа Златков в Инстаграм. Той благодари и на личния си треньор Ангел Пумпалов.

"За мен е гордост и чест да съм един от няколкото скиори достигали такова ниво в историята на българските ски, макар и моят път да приключи малко преди върха. Казват, че спортистите умират два пъти... Значи имаме два живота и се вълнувам да започна втори", допълни Златков без да уточни с какво ще се занимава в бъдеще.

Той участва на зимните олимпийски игри в Пьончанг през 2018 г. и в Пекин през 2022 г., като не успява да завърши състезанията си. Има три победи в слалом за Купата на ФИС.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?