Quantcast

Медия без
политическа реклама

Националът Спас Делев ще играе в "Лудогорец"

Нападателят ще излезе безплатно на шампионите, след като разтрогна договора си с "Арда"

23 Дек. 2021
Арда
Спас Делев

Националът Спас Делев вече е футболист на "Лудогорец", като от клуба потвърдиха трансфера. Тази сутрин от досегашния му клуб - "Арда", съобщиха за напускането на 32-годишния нападател, който разтрогва договора си по взаимно съгласие заради финансовата криза в отбора. Така новият му клуб няма да плаща трансферна сума за футболиста.

"Спасе, благодарим ти за времето, през което ти носеше фланелката на ПФК "Арда". От първия до последния мач ти се раздаваше максимално и търсеше победата за своя отбор. Без теб "Арда" няма да е същият, ти беше сърцето и душата, ти бе пример на всички футболисти. Пожелаваме ти успех в твоята кариера и да знаеш, че твоето име ще бъде записано със златни букви в историята на ПФК "Арда". Успех!!!", написаха от ръководството на "Арда".

Самият Делев на свой ред също каза думи на раздяла: "Уважаеми ръководители на ПФК "Арда", футболисти, фенове, ПРИЯТЕЛИ. Настъпи моментът, в който нашите професионални пътища се разделят. Това решение бе много трудно за мен, защото през последните две години и половина аз намерих своето място в "Арда". Заедно с моите съотборници написахме най-новата история на клуба. Успяхме да сложим "Арда" на футболната карта на Европа. Не съжалявам за нито един момент прекаран на "Арена Арда" и в град Кърджали, където намерих наистина истински и верни приятели. Благодарен съм на ръководството, че поверява в мен и ми даде шанс да нося гордо фланелката на "Арда". Със сигурност престоят ми при Вас остава на много важно място в моето сърце. Пожелавам на феновете винаги да са близко до отбора и да го подкрепят, без значение дали побеждава или губи, всички трябва да сте като един юмрук".

След това при представянето си при шампионите пък каза: "За мен е чест да премина в "Лудогорец". Идвам, за да сбъдна една моя мечта - да стана шампион на България. Вярвам, че ще помогна на новия ми отбор в борбата за титлата".

Делев записа общо 74 мача, 17 гола и 13 асистенции за "Арда". От началото на настоящия сезон той има 18 мача, 5 гола и 4 асистенции. Той става второто зимно попълнение на "Лудогорец" след бразилското крило Рик Джонатан, който досега игра в родината си за първодивизионния "Сеара".

Още по темата