facebook
twitter

Спорт

Националите се оказаха с последен шанс днес за Евро 2020

Селекционерът Балъков остана без един от помощниците си - Станислав Генчев
852
СПОРТАЛ
Иван Бандаловски (вляво), Симеон Славчев (вдясно) и останалите национали мъкнат с отегчение куфарите си при пристигането на отбора в София след загубата от Чехия. Връщането на тима се забави с 4 часа и това,според Балъков е внесло допълнителна умора у играчите, които така имали още по-малко време за възстановяване.

Липсата на победа в квалификационната ни група за Евро 2020 явно обременява националите, които днес излизат със задължителната цел да спечелят срещу Косово. Това стана ясно от вчерашно изказване на селекционера Красимир Балъков, който призна, че това ще е последният ни шанс за Евро 2020. Той посочи и едно от предимствата на съперника довечера - че играчите им са психически освободени.

"Те нямат страх. Каквото направят - за тях е добре дошло. За нас не е така. Очаква ни изключително тежък мач, но ние нямаме други шансове. Затова с всичко трябва да бъдем по-добри. Нямаме избор - трябва да играем отворено, офанзивно и да търсим гола", каза Балъков. А тази задача ще е сложна, още повече че самият треньор призна доста качества на противника: "Играят съвременен футбол, опитват преса. Освободени са. Треньора им (бел.ред. - Бернар Шаланд) познавам още от Швейцария - креативен и опитен. Вратарят им (бел.ред. - Ариянет Мурич, "Манчестър С") играе много добре с крака, което пък не е добре за нас".

В краткото време след загубата с 1:2 от Чехия Балъков ще се опита да внесе корекции в играта ни. "Трябва да покажем повече желание в средата на терена, да търсим топката, да не се крием от нея, да търсим единоборствата и да сме хладнокръвни пред вратата на противника", посочи той. Треньорът си призна, че в желанието да внесе своята философия в тима е претоварил играчите в началото с много информация за кратко време - най-вече за различните начини, по които да реагират в зависимост от развоя на мача. Все пак Балъков призна, че на футболистите ще им трябва време да асимилират всичко. Той не очаква концепцията му да проработи за "един ден, една седмица или един месец дори".

Самият мач е от 21.45 ч. на ст. "Васил Левски" и ще се предава пряко по БНТ 1. За главен рефер бе определен датчанинът Мадс-Кристофен Кристоферсен. Преди двубоя стана ясно, че Балъков ще остане без един от помощниците си - Станислав Генчев. За него се очакваше да стане треньор на "Етър", но той е предпочел оферта от "Лудогорец" и ще влезе там в екипа на Стойчо Стоев. За наставник на великотърновския тим пък бе назначен Росен Кирилов, който досега води "Витоша" (Бистрица).

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Лудогорец" изтегли късата клечка за Шампионската лига

19.06.2019

134
Новият шеф в "Левски" доведе вратар и защитник

19.06.2019

59
"ЦСКА-София" победи в първата контрола и изгони сръбски футболист

19.06.2019

73

Коментари

Solace

Е щом домакинството с Косово ще е тежък мач, значи е време някой да гаси лампата и да остави ключа при портиера на излизане.

С перуканите - толкова.

СИНЯ СЛИВА
снимка на СИНЯ СЛИВА
Бунаци. Закривай , разпускай !!!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×