facebook
twitter

Спорт

МОК подписа спонсорски договори за $3 млрд.

81
ЕПА/БГНЕС
Италианската сноубордистка Микела Мойоли (вляво) и скиорката София Годжиа призовават членовете на МОК да гласуват за Милано и Кортина д`Ампецо по време на представянето на кандидатурата.

Международният олимпийски комитет (МОК) подписа спонсорски договори до 2032 г. с американската компания "Кока-Кола" и китайската фирма за млечни произведения Mengniu Dairy за обща сума от $3 млрд. Церемонията по парафиране на документите се състоя точно преди началото на 134-тата сесия на МОК в Лозана, която започна вчера сутринта и ще завърши на 26 юни.

"Тези дългосрочни договори са още едно потвърждение на актуалността и стабилността на олимпийските игри в тези времена на неопределеност. Нашият отдавнашен партньор - култовата американска марка "Кока-Кола", и младата китайска фирма Mengniu са прекрасен пример за обединяващата сила на олимпийския дух. Това партньорство ще придаде още едно измерение на разпространението на олимпийските ценности по целия свят", заяви президентът на МОК Томас Бах.

"Кока-Кола" е най-дългогодишният партньор на МОК, като при изтичането на срока на настоящия договор - през 2032 г., сътрудничеството им ще е навършило 104 г.

След договорите членовете на МОК пристъпиха към най-важната част от сесията - избора на домакин за зимните игри през 2026 г. До финалния етап останаха само две кандидатури - на Стокхолм и Оре (Шв) и на Милано и Кортина д`Ампецо (Ит). Самият Томас Бах обяви, че ще се въздържи от гласуване и така всичко остана да се реши от вота на присъстващите 82-ма от 95 членове на МОК.

След продължителни презентации на двете кандидатури и последвали препитвания от страна на олимпийските шефове бе проведено тайно гласуване, като победителят бе избран с просто мнозинство. И това бе Италия, която за трети път в историята ще приеме зимни игри. Кортина д`Ампецо бе домакин на такива през 1956 г., а Торино - през 2006-а.

Все още няма коментари

Още

МОК: Боксът остава на олимпиадата, но без федерация

27.06.2019

105
Сърфингът на игрите в Париж 2024 - в Карибите или Полинезия

27.06.2019

22
МОК ще отделя по над $1.5 млрд. годишно за спорта по света

26.06.2019

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

×