Медия без
политическа реклама

"Лудогорец" почва да строи нов сектор А на стадиона си

Въпреки това шампионите ще играят на своя терен дори и европейските мачове

12 Юни 2024
Така би трябвало да изглежда отвън новият сектор А на "Хювефарма Арена"
ПФК Лудогорец
Така би трябвало да изглежда отвън новият сектор А на "Хювефарма Арена"

Съвсем скоро шампионът "Лудогорец" ще започне строителството на нов сектор А на стадион "Хювефарма Арена" в Разград, съобщи изп.-директор на клуба Ангел Петричев. По принцип за това намерение се знаеше от началото на април, когато клубът публикува официално уведомление към институциите и обществеността за предстояща реконструкция и модернизация.

"Съвсем скоро започваме. Поканили сме няколко от най-големите строителни фирми в България, за да изберем от конкурса изпълнител на проекта - заяви Петричев на пресконференция. - Засега не е ясно колко ще струва новият сектор, тъй като това зависи от офертите. След завършването на модерния нов сектор А капацитетът на "Хювефарма Арена" ще стане малко над 12 000 зрители (б.р. - сега той е малко под 12 000)."

Изп.-директор на разградския клуб обяви, че "Лудогорец" планира да остане да играе мачовете си на своя терен, независимо от строителните работи. Според него това щяло да стане така:

"Ще се опитаме така да се подредят нещата, че УЕФА да ни разреши, ако стигнем до групова фаза на европейски турнир - да домакинстваме на нашия стадион. Но, ако е групова фаза на Шампионската лига, ще е по-сложно. Преди да почне разрушаването на А сектор, ще построим паркинг на гърба на трибуна "Моци", за да поеме нуждите. За медиите пък ще има допълнителни места в сектор В, а игралното поле ще бъде обърнато огледално, като скамейките ще са откъм сектор В".

Петричев обеща новият сектор да бъде супермодерен, без да се впуска в подробности, но такива има в проекта към инвестиционното намерение. Предвидени са удобства за зрители, гости и служебни лица, ще има музей на „Лудогорец“, фен-магазин, ресторант и нова ВИП-зала с около 300 места. Предвидена е и нова конферентна зала за журналисти и работна стая за фотографи и видеоопeратори, откъдето асансьор ще води към зоната за медии. Местата в сектора ще бъдат малко над 3000, а в подземната част ще има паркинг, като в сектор В.

От "Лудогорец" се надяват завършването на новия сектор А да стане в рамките на година и половина, с което "Хювефарма Арена" ще бъде завършен окончателно, според концесионния договор с община Разград.

Що се отнася до спортно-техническите въпроси, от "Лудогорец" обявиха, че ще има още нови попълнения, освен германския вратар Хенрик Бонман (на снимката), който бе представен официално. Спортният директор Георги Караманджуков обяви, че след привличането на Бонман хърватинът Симон Слуга ще освободи място за вратар, като е въпрос на дни преговорите да приключат успешно. 

"Нови играчи ще има, но ще привлечем само футболисти, за които сме убедени, че ще вдигнат нивото. Трудно е да с ограничена група от 10-12 футболисти да се играе при този игрови цикъл - каза още Караманджуков. - Имаше преговори със Себастиан Вия, както и с ръководството на "Берое". Той е много сериозен играч, с много сериозна визитка. Но ние държим на финансови параметри и рамки, от които не може да избягаме. Това, че трансферът на Вия не стана, е част от футбола".

Спортният шеф на разградския клуб коментира и намеците на нападателя Бърнард Текпетей, че иска да играе в друг отбор така: "Той е футбоист с безспорни качества и "Лудогорец" няма да го спира, ако има интерес. Но "Лудогорец" продава много скъпо. Никой няма да напуска поне до края на европейското ни участие".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата