Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Лудогорец" чака двама наши национали и бразилец в Турция

10 Яну. 2019
СПОРТАЛ
Бившият национал и нов треньор на вратарите на "Лудогорец" Здравко Здравков е нарамил сака си и се отправя за полета на шампионите към Турция вчера.

Вратарят на националния отбор Пламен Илиев и младежкият национал Серкан Юсеин, които имат предварителни договори с "Лудогорец", влизащи в сила след края на сезона, може да се присъединят към разградския тим още на лагера в Турция. Шампионите водят активни преговори и за двамата.

На "Ботев" (Пд) е предложена компенсация (100 000 лв. по неофициална информация) за Юсеин, а и с "Астра" (Гюргево) се обсъжда трансферна цена за Илиев. В резултат последният бе изваден от групата на румънския тим, който вчера замина за Турция. На вратаря е наредено да тренира с резервите, в изчакване на развитие на ситуацията. "Като цяло имаме контакти, но нямам новини. Ако не успеем да се договорим, ще ги чакаме през лятото", обясни изп. директор на "Лудогорец" Ангел Петричев. Все пак е по-голям шансът Илиев и Юсеин да се включат в зимната подготовка на шампионите.

Много е вероятно също на турска земя към "Лудогорец" да се присъедини и нов бразилец. За нападателя  Давид Рибейро (20 г.), юноша на "Сао Пауло", който играе в "Санто Андре", има информация в родината му, че ще премине проби в българския шампион.

Петричев допълни, че е възможно да има и напускащи играчи, но само при добри оферти. Има интерес към вратаря Ренан, но до момента нямало предложение, което си заслужавало да се обсъжда детайлно.

Ренан и друг от вратарите - Хорхе Броун, не заминаха вчера с "Лудогорец" за Турция, тъй като са получили позволение да се присъединят към тима направо там. Те ще бъдат очаквани от новия отговорник за тях - Здравко Здравков. "Договорът ми в Китай изтече, след това дойде предложението от най-добрия отбор в България и не съм се замислял какво трябва да бъде решението ми", каза бившият национален вратар пред Нова тв.

Все още в "Лудогорец" не знаят дали ще могат пак да разчитат на Владислав Стоянов, който ще претърпи нова операция. Според Петричев през лятото ще се разбере дали вратарят ще играе отново.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?