facebook
twitter

Спорт

"Левски" ще продаде максимум един играч

Всички драми в клуба се случиха, след като селекцията беше приключила, заяви спортният директор Ивайло Петков
115
 БГНЕС
Ивайло Петков

"Левски" е готов да продаде максимум един играч, но само при много добра оферта, за да бъде подпомогнат бюджетът на клуба. Това стана ясно от думите на спортния директор на клуба Ивайло Петков. Той обаче поясни, че до момента е имало само една оферта - от азербайджански клуб за черногорския вратар Милан Миятович, но тя е била доста неизгодна за "Левски".

"Оферта имаше за един играч, но тя беше смешна и несериозна и дори не отговорихме. Сега знаем, че е трудно. Запитване има, но оферта няма. Остават отворени пазарите в Казахстан, Русия, САЩ, Чехия, Словакия, може би. Ние искам да продадем скъпо свой футболист. И то максимум един играч. Но продажбата на играч или играчи не стои на дневен ред. Ако дойде подходяща оферта, ще я разгледаме. Но това не трябва да повлиява на гръбнака на отбора. Имаше спекулации за Холмар (б.ред. Ейолфсон), че ще ходи в "Борнемут" - нищо вярно, за Нуно Рейш в "Сантос" - нищо вярно, за Паулиньо в "Динамо" (Киев) - отново нищо такова", коментира Петков пред Dsport.

Той подчерта, че клубът е успял да привлече набелязаните зимни попълнения преди да настъпят финансовите проблеми. "От трима футболисти избирахме за една позиция. Това отива на "Левски". Всичките драми и проблеми се случиха след като селекцията бе завършена. Това не е повлияло на селекцията", изтъкна спортният директор.

Петков благодари и на феновете за активността при купуването на карти и даряването на средства за клуба. "Радва ни, че фенската маса е обединена и стои зад отбора. Очакваме между 17-18 000 верни сини фенове (б.ред. - на съботното дерби с "ЦСКА-София"). Това е нещо уникално. Дано да продължим така. Това ще даде крила на играчите. За тези привърженици ние ще дадем всичко", заяви Петков.

Той допълни, че халфът Симеон Славчев и нападателят Станислав Иванов, които имаха травми в последните дни, ще са на линия за мача.

Все още няма коментари

Още

"ЦСКА-София" съвсем взе феновете за наивници

09.04.2020

920
Футбол на инат: Добре пресметнат риск
Серия А ще започне отново в края на май или началото на юни

09.04.2020

72

Влез или се регистрирай за да коментираш

×