Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Левски" продаде най-добрия си футболист в Япония

"Гамба Осака" обяви привличането на бразилеца Уелтон от софийския клуб

11 Февр. 2024
Гамба Осака
Бразилецът Уелтон беше представен като футболист на "Гамба Осака".

"Левски" продаде най-добрия си футболист от началото на сезона - Уелтон. Това се случи в навечерието на подновяването на първенството на Първа лига. От клуба обявиха, че са финализирали трансфера на 26-годишния бразилец в японския "Гамба Осака". Сумата по сделката не е обявена, но специализираният сайт "Трансфермаркт" посочва, че цената на Уелтон е 2.2 млн. евро.

Уелтон дори вече записа обръщение към феновете на новия си отбор. "Много съм щастлив да се присъединя към "Гамба Осака". Дано сезонът да бъде добър за тима и да зарадваме нашите страхотни фенове. Ще се борим заедно, за да постигаме целите си, ще дам най-доброто от себе си, за да ви направя щастливи. Благодаря ви от сега и продължаваме напред заедно", обяви той.

През миналия сезон "Гамба Осака" едва се спаси от изпадане от Джей-лигата, завършвайки на 16-о място от 18 отбора. Сега тимът е амбициран за по-успешно представяне и привличането на Уелтон (23 мача, 6 гола, 4 асистенции от началото на сезона за "Левски") е стъпка към тази цел. Треньор на "Гамба Осака" е испанецът Дани Поятос, водил преди "Панатинайкос".

 

Ключови думи:

Уелтон, Левски