Медия без
политическа реклама

В "Левски" не работят по смяна на собствеността

"Ние се готвим за зима, но ако дойде лято...", направи тънък намек собственикът на клуба Наско Сираков

20 Окт. 2022
Президентът и собственик на "Левски" Наско Сираков (вдясно) слуша изпълнителния директор Ивайло Ивков, който говори преди официалния старт на третата кампания "Аз съм "Левски".
СПОРТАЛ
Президентът и собственик на "Левски" Наско Сираков (вдясно) слуша изпълнителния директор Ивайло Ивков, който говори преди официалния старт на третата кампания "Аз съм "Левски".

В "Левски" в момента не се работи по прехвърляне на собствеността на клуба към компанията "Юнайтед Груп", която от няколко месеца има интерес за закупуването на основния пакет акции. Това увери настоящият собственик на отбора Наско Сираков.

Преди няколко дни от "Юнайтед груп" потвърдиха, че са направили финансов анализ на състоянието на "Левски", но не са преговаряли с ръководството, нито пък с предишния собственик Васил Божков, чийто фирми имат да получават около 20 млн. лв. от клуба и по строежа на сектор А на ст. "Виваком Арена Георги Аспарухов".

"Смяна на собствеността на този етап не стои на дневен ред. От "Юнайтед Груп" излязоха с декларацията и обясниха всичко. Аз няма какво повече да добавя. Ако някой му минава през главата, че водя тайни разговори и правя тайни договорки за "Левски", значи много малко ме познава. В момента, в който има, какъвто и да е разговор за собствеността на "Левски", цялата синя общност ще бъде надлежно информирана", коментира Сираков. След което загадъчно вметна: "Ние се готвим за зима, но ако дойде лято..."

Собственикът на "Левски" говори при даването на старта на третата поредна кампания "Аз съм "Левски" по подновяването на членските карти. Сираков изрази убеденост, че предстоящата кампания ще бъде още по-успешна от предишната. "Искам да кажа, че този проект го чувствам като личен. Това бе една от основните задачи, които поставих преди две години и половина - да възобновим членските карти. Това е от най-лесните начини всеки един левскар да се присъедини към огромното "синьо" семейство и мисля, че успяхме", обясни той.

Изпълнителният директор на "Левски" Ивайло Ивков пък допълни, че "Аз съм "Левски" отново ще се яви като много важна инициатива за финансовото стабилизиране на клуба. "Поради тежкото наследство, което заварихме, все още не може да се каже, че клубът е напълно спасен. Затова с апел към всички левскари, искам да кажа, че тази кампания ще бъде тест за несломимостта на левскарския дух. Наред с другите ни инициативи, трябва да направим решителни крачки за финансовото спасение и стабилизиране на клуба. Тази кампания ще бъде и вот на доверие как се е управлявал клубът през последната година... През последната година показваме, че при правилно управление този клуб може да се самоиздържа в един момент - нека да направим още една крачка, клубът има нужда от своя най-голям капитал - своите привърженици", заяви Ивков.

Близкото бъдеще на "Левски" отново рязко се обви в неяснота. Засега поне няма опасения от катаклизми в управлението, но вече е ясно, че в него няма да бъде застъпена по-широко фенската маса, какъвто бе замисълът доскоро.

 

Последвайте ни и в google news бутон