Медия без
политическа реклама

"Левски" наруши важна клауза по споразумението с Хубчев

От клуба обявиха, че собственикът Наско Сираков е помогнал с безлихвен заем от 250 000 лв.

17 Март 2022
Петър Хубчев
БГНЕС
Петър Хубчев

"Левски" е нарушил една от точките по споразумението за погасяване на задължението към бившия треньор на тима Петър Хубчев. Това заяви адвокатът на Хубчев - специалистът по спортно право Георги Градев. Той твърди, че от клуба системно не спазват клауза за поверителност. По тази причина е прекратена вариация по споразумението между двете страни, а Градев заплаши, че при следващо нарушаване ще бъде прекратено и основното споразумение за разсрочено плащане.

Реакцията му беше провокирана от изказване на изпълнителния директор на "Левски" Ивайло Ивков пред клубната телевизия. В него той направи отчет за периода от предишната публична равносметка на разходите, която бе направена преди около месец.

"Едно от сериозните пера са вноските по обезщетенията на г-н Хубчев и неговия щаб. За този период сумата е 97 500 лева", посочи Ивков.

А Градев контрира: "При следващо нарушение Петър Хубчев ще прекрати основното споразумение с ПФК "Левски". Договорите трябва да се спазват!"

Той заяви също, че Ивков е казал и една неистина - че от няколко дни вече няма неплатена заплата, освен тази на Станимир Стоилов. "Ивайло Ивков не каза истината, че в клуба има неплатени заплати. Клубът дължи заплати на двама от бившите си играчи. Срокът за плащане е 31 март", написа Георги Градев.

Ивков съобщи също, че приходите за този период са 893 666 лева, като 1/3 от тях са от продажба на билети. Разходите обаче са все още повече - 1 188 667 лв. Като от тях за заплати са 358 000 лв., разходи за стоки за клубния магазин и консумативи за карти (197 000 лв.), разходи по дела (към Делио Роси и екипа му) - 131 000 лв., разходи за първия отбор (около 100 000 лв.), разходи за мачове (79 000 лв.) и др.

"Всички тук сме концентрирани върху лиценза. Не е време за приказки, а за усилена работа. Всеки ден се водеха преговори с кредитори за задълженията. Към момента сме готови да направим решителни стъпки за лицензирането на клуба. Това беше почти невъзможно към октомври миналата година, когато бяха вписани новите органи за управление на клуба. Поехме управлението с 4000 лева в касата и с 4 неплатени заплати", обясни изпълнителният директор на "Левски".

Ивков разкри също, че в критичен период в края на миналата година собственикът на клуба Наско Сираков е отпуснал безлихвен заем в полза на "Левски" в размер на 250 000 лв. "Вярно е, че сумата е предоставена като безлихвен заем, но тя бе предоставена в отчаян момент за клуба - между месеците октомври и декември. Това ни позволи да развием клуба дотук", коментира Ивков.

Той разкри също, че сумата, постъпила в клуба по договори с генералния спонсор на клуба "Палмс бет" от август 2021 г. до февруари 2022 г., надвишава 2 млн. лв.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата