facebook
twitter

Спорт

Котерийните битки в БФС скараха Лечков с член на Изпълкома

Определено не постъпва мъжки, заяви президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов
247
 СПОРТАЛ
След заседанието на Изпълкома на БФС на 18 октомври Йордан Лечков (вляво) присъства на пресконференцията, като дори бе седнал до Михаил Касабов и не даваше признаци да е недоволен от посочването на последния като и.д. президент на съюза.

Йордан Лечков бе обвинен в пренебрегване на решения на Изпълкома на БФС от един от членовете на комитета - Венцеслав Стефанов. Разпрата между двамата се разрази чрез медиите, след като във вторник Йордан Лечков обяви, че обжалва избирането на Михаил Касабов за и.д. президент на БФС. Бившият кмет на Сливен излезе с мотив, че не си е подавал оставката като първи вицепрезидент.

Това слиса Стефанов. "Данчо Лечков си подаде оставката на Изпълкома. Той е първият вицепрезидент на БФС, но имаше местни избори и беше кандидат за кмет. Подаде оставка, ние я гласувахме", заяви Стефанов пред "Спортал" и допълни: " След това не знам какво е станало, може нарочно да не е сложил подписа си. Учуден съм от това, което се случва. Ситуацията е малко странна. Позволихме му да участва в местните избори и се разбрахме Михаил Касабов да бъде временно президент на БФС. А сега излиза това нещо... Лечков явно си е правил някакви планове. Определено не постъпва мъжки." Президентът на "Славия" освен това подкрепи бизнесмена и бивш футболист на "Левски" Веселин Балевски като удачен вариант за следващ шеф на футболния съюз.

Ето какво е решението на Изпълкома от заседанието му на 18 октомври, когато бе приета оставката на Борислав Михайлов. На официалния сайт на БФС пише: "Следвайки Устава на БФС, позицията на временно изпълняващ президент на съюза бе предложена на първия вицепрезидент Йордан Лечков, който отказа да заеме длъжността, а същото стори и вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев. При създалите се обстоятелства, членовете на Изпълнителния комитет единодушно възложиха на досегашния вицепрезидент Михаил Касабов временно да оглави централата и да организира Извънреден конгрес за избора на нов ръководен орган. Това ще се случи на следващото заседание на Изпълкома, което г-н Касабов има за задача да организира в най-скоро време".

Михаил Касабов обаче не може да свика заседание и да насрочи дата за конгреса, преди съдът да се е произнесъл по жалбата на Лечков. Самият Касабов не изневери на обичайния си дипломатичен тон: "Щом Лечков е подал жалба, нека видим какво ще реши съдът. Стига с оставките, нека оставим съдебната власт да се произнесе. Компетентните органи и съдът трябва да решат кой е президент. Ако Лечков е прав, няма проблеми".

Все още няма коментари

Още

"Скорпионът" на Игита навърши четвърт век

26.09.2020

131
Камбуров вкара гол №239 за втората победа на "ЦСКА 1948"

25.09.2020

281
ЕФБЕТ ЛИГА - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ, VII КРЪГ

25.09.2020

Обновена

280

Влез или се регистрирай за да коментираш