Quantcast

Медия без
политическа реклама

Кошмарът на Антоан Гризман приключи

"Барселона" и "Атлетико" (М) са се разбрали за двойно намаляване на откупната клауза на французина и той вече няма да е резерва

06 Окт. 2022
ЕПА/БГНЕС
Антоан Гризман по време на последния си до момента мач за "Атлетико" - при загубата с 0:2 навън от "Брюж" в Шампионската лига. Тогава французинът игра цял мач.

Тежките времена на Антоан Гризман в "Атлетико" (Мадрид) са към своя край. Съвсем скоро световният шампион от 2018 г. ще подпише договор с клуба до 2026 г. Това ще стане, след като официално приключат преговорите между "Барселона" и "Атлетико" за намаляване на цената на френския футболист и мадридчани го откупят.

До момента "Барселона" не отстъпваше от указаната в договора цена от 40 млн. евро, която "Атлетико" трябва да плати, за да придобие правата на играча, който кара втория си сезон при мадридчани като преотстъпен от "Камп Ноу".

Именно заради това Гризман трябваше да изтърпи унижението да влиза от началото на сезона само като резерва в последните 30-ина минути, за да не надхвърля определено по договор игрово време и така да се активира автоматично клаузата от 40 млн. евро.

Разбира се, че бих искал да играя повече. Но ситуацията е такава, каквато е. Не зависи от мен.  Думите са на Антоан Гризман - световен шампион от 2018 г. Футболистът, за когото "Барселона" плати 120 млн. евро през лятото на 2019 г.

Сега според испанските издания "Марка" и "Релево" двата клуба са се споразумели устно клаузата да бъде намалена двойно и да стане 20 млн. плюс 2 млн. под формата на бонуси. Като доказателство за това Гризман бе оставен да играе цял мач при гостуването във вторник срещу "Брюж" в Шампионската лига, загубено от "Атлетико" с 0:2. Това бе едва втория му мач за сезона, в който той започна в титулярния състав и игра през цялото време.

Развоят определено ще облекчи треньора на столичани Диего Симеоне, който бе принуден да ползва един от най-добрите си футболисти само като резерва. Удовлетворение ще има и в "Барселона", въпреки пропуснатите 20 млн. евро. Причината е, че ако не бе постигнато споразумение с "Атлетико", то Гризман трябваше да се върне на "Камп Ноу" и да довърши договора си, който е до юни 2024 г. А това означаваше, че "Барса" трябва да плаща високата му заплата от 20 млн. евро, което би вкарало клуба в още по-сериозни финансови затруднения.

Испанските медии отбелязват, че Антоан Гризман през цялото време е демонстрирал търпение и е стиснал зъби до разрешаване на ситуацията, въпреки че наскоро вметна, че не е "футболист за 30 минути". Нещо повече - французинът се е съгласил да му бъде намалена заплатата с 30% в договора, който ще подпише с "Атлетико" и занапред ще получава по 7 млн. евро годишно.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?