Медия без
политическа реклама

Концесията на ст. "Христо Ботев" ще бъде развалена на 28 декември

12 Дек. 2019
БГНЕС
Здравко Димитров

Очаква се концесията на стадион "Христо Ботев" да бъде развалена на 28 декември, когато ще е последната сесия на Общинския съвет в Пловдив. Именно общинарите могат да прекратят договора за ползване с "Ботев" (Пд). Такава бе волята на премиера Бойко Борисов - за да отпусне държавата средства за довършване на стадиона, премиерът поиска съоръжението отново да се стопанисва от общината.

А кметът на Пловдив Здравко Димитров показа, че ще направи всичко възможно желанието на Борисов да се реализира бързо. Това правят и от "Ботев", откъдето вече внесоха документ, с който се предлага разваляне на концесията по взаимно съгласие. Искането трябва формално да се разгледа от комисиите в общината, преди да се гласува.

Междувременно Димитров подписа концесия за друг пловдивски стадион - "Тодор Диев". Споразумението бе сключено със собственика на "Спартак" (Пд) Динко Миленчев и ще е за срок от 35 г. Клубът има големи амбиции - като начало да влезе в Югоизточна Трета лига (б.ред. - в момента е лидер в Областна група "Пловдив"). Планът за "Тодор Диев" е да има три покрити трибуни и осветление.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?