Quantcast

Медия без
политическа реклама

Кени Далглиш е в болница с коронавирус

11 Апр. 2020
ЕПА/БГНЕС

Легендарният бивш футболист и треньор на "Ливърпул" сър Кени Далглиш е дал положителен тест за COVID-19, съобщи семейството му чрез сайта на клуба. 69-годишният шотландец е бил приет в сряда в болница с инфекция и е бил подложен на лечение с антибиотици. Тогава му е направена задължителна проба за COVID-19, която е дала положителен резултат, макар че Далглиш не е проявявал симптоми на вируса.

"Той би искал да насърчи всеки да следва предписанията на правителството и експертите в следващите дни и седмици. Той също така иска да благодари на здравните работници, чиято за тяхната всеотдайност, смелост и саможертва трябва да са във фокуса на вниманието на обществото в тези извънредни времена. Кени се надява скоро да се прибере у дома", се казва в съобщението на семейството му.

Далглиш е четирикратен шампион на Шотландия със "Селтик" като футболист и шесткратен на Англия с "Ливърпул". Носител на "Златната топка" от 1983 г. Като мениджър извежда "Ливърпул" до три титли на Англия (включително и последната до момента през 1990 г.), печели трофея веднъж и с "Блекбърн".

 

Още по темата