facebook
twitter

Спорт

Ивет Лалова: Не мисля за шеста олимпиада

91
Илияна Кирилова
Ивет Лалова показва златната си значка за спортист на май.

"Не мисля за шеста олимпиадата, но аз и след Рио не мислех, че ще стигна до Токио. Казах го тогава, за да си поставя цел, да имам мотивация. На олимпийските игри вече целта е да достигна финалите. С времето става все по-трудно. Видях няколко поколения спринтьорки, а резултатите стават все по-нечовешки. На 100 м не знам дали ще ми трябва този норматив, защото не знам дали ще участвам на повече от една дисциплина."

Това заяви Ивет Лалова при награждаването ѝ за спортист на май в анкетата сред спортните медии на пресклуб "България". През миналия месец 35-годишната спринтьорка още в първото си състезание от летния сезон - в Осака (Яп), победи на 200 м и покри олимпийския норматив за Токио 2020, а също така и за световното първенство в Доха в края на септември. 

"Пътят до Доха е дълъг. Трябва много умно да се подхожда и да се реагира бързо - каза Лалова. - След бягането ми в Стокхолм, където беше само 8 градуса, имах малък мускулен проблем, който трябваше да решавам в движение. След следващия старт от Диамантената лига ще тренирам 1-2 седмици. След Осака получих покана и за други стартове от Диамантената лига. В плановете ми са също балканиадата и европейския отборен шампионат."

Все още няма коментари

Още

Световен рекорд по лека атлетика бе анулиран заради допинг

14.11.2019

286
Ивет Лалова е Атлет №1 на България с рекорд

13.11.2019

12
Нови маратонки заплашват всички рекорди в дългите бягания

02.11.2019

Гардиън

637 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×