facebook
twitter

Спорт

Италия арестува 68 души за измами със залози

32
ЕПА/БГНЕС

В Италия бяха арестувани 68 души заради измами с онлайн залози. Всички те имат връзка с мафията, а полицията съобщи, че са запорирани техни активи за над 1 млрд. евро, включително и футболен отбор, чието име не се споменава. Според обвинението арестуваните са изкарвали милиарди чрез "незаконни паралелни схеми" от платформи за онлайн залози. В замяна те предлагали закрила.

Запорираните пари и ценности са в 12 държави из цяла Европа, а в акцията са участвали 800 полицаи. Част от арестуваните са разкрити, тъй като публикували във "Фейсбук" свои снимки със скъпи часовници и коли, как вечерят близо до Айфеловата кула в Париж или залагат в казина в Лас Вегас. Не се споменава от коя държава е футболният отбор.

Задържани са хора от големите мафиотски организации - Коза Ностра в Сицилия, Ндрангета в Калабрия и Сакра Корона Унита в Пулия. "Ндрангета и мафиите в Силиция и Пулия вече не съществуват", каза ръководителят на разследването Федерико де Рохо. 

В Белгия пък властите арестуваха трима души след обиск на офисите на елитния футболен клуб "Мускрон". Полицията разследва връзката на клуба с футболния агент Пини Захави, който е заподозрян в измама и фалшификации.

Ключови думи:

Италия
Все още няма коментари

Още

Рим отказа да спази нормите на ЕС за бюджета

15.11.2018

171 3
Рим забрани на нискотарифните авиокомпании да таксуват чанти

02.11.2018

890
Българин е свидетел срещу убийците на 16-годишна в Италия

29.10.2018

1459 6

Влез или се регистрирай за да коментираш