facebook
twitter

Спорт

Играчите на "Барселона" сами намалиха заплатите си със 70%

153
 ЕПА/БГНЕС

Футболистите на "Барселона" са взели колективно решение да си намалят заплатите със 70%, докато няма мачове в Испания заради пандемията от COVID-19. Това стана ясно от изявление на суперзвездата на тима Лионел Меси.

Нещо повече - играчите са се разбрали помежду си, освен намалението, да направят и дарение в полза на служителите на клуба, така че последните да могат да взимат 100% от възнагражденията си. "Дойде време от наша страна да обявим, че освен намалението на 70% от заплатите ни по време на извънредната ситуация, ще правим и вноски, така че служителите на клуба да могат да получават 100% от заплатите си, докато това трае. Ние не говорихме досега, защото приоритетът за нас беше да намерим реални решения, които да помогнат на клуба, както и за онези, които са най-засегнати от тази ситуация", написа Меси в профила си в "Инстаграм".

Аржентинецът също така уточни, че въпросът с орязването на заплатите никога не е бил дискутиран, тъй като от самото начало всички в тима са били наясно и съгласни, че това трябва да се направи. След това пояснение последва и критика към ръководството на "Барселона": "Не спира да ни учудва, че в клуба имаше хора, които се опитаха да ни поставят под лупа и да оказват натиск да направим нещо, което винаги знаехме, че ще направим. Ако споразумението се забави с няколко дни, то бе просто, защото търсехме формула, която да помогне на клуба, а също и на неговите работници в тези трудни времена."

Накрая Меси поздрави привържениците на отбора и всички, които търпеливо чакат по домовете си да премине извънредната ситуация. "Много скоро ще излезем от това и ще го направим всички заедно", ободри ги той.

Изявлението му веднага бе споделено от всички останали футболисти на отбора. Всъщност тази доброволна стъпка е всъщност спазване на процедурата ERTE - стъпка за временни съкращения на доходи при изключителни обстоятелства. Тя ще бъде приложена и при други клубове от испанската Ла Лига.

Все още няма коментари

Още

ЕФБЕТ ЛИГА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ, XXX КРЪГ

07.07.2020

Обновена

155
"Вердер" с Илия Груев оцеля в баража и остава в Бундеслигата

07.07.2020

196
Пълни барове доведоха до нова локална карантина в Испания

06.07.2020

Обновена

2623 4

Влез или се регистрирай за да коментираш

×