Quantcast

Медия без
политическа реклама

Хубчев: Всичко, освен титла и купа няма да се брои в "Левски"

СПОРТАЛ
Петър Хубчев гледа сериозно към журналистите при пристигането си за първата си пресконференция за годината.

Треньорът на "Левски" Петър Хубчев даде да се разбере на старта на зимната подготовка, че първият му сезон на поста ще се приеме като неуспешен, ако тимът не спечели титлата. "Напълно съм наясно, че всичко друго, освен първото място и купата на България не се брои в "Лудогорец", "Левски" и ЦСКА. Затова ще искам и пълно себераздаване от футболистите", коментира той пред журналисти.

Хубчев събра днес отбора за първа тренировка за 2020 г., но в тима не бяха Холмар Ейолфсон, Паулиньо и Франко Мазурек. Първият е с националния тим на Исландия на международен турнир в САЩ, докато другите двама трябва да се присъединят към отбора до събота, тъй като са получили по-дълга почивка. Ейолфсон пък ще пропусне лагера в Сандански (13-23 август), но трябва да е на линия за този в турския курорт Алания (27 януари - 7 февруари). Капитанът Живко Миланов не тренира пълноценно вчера, но от днес трябва да е на линия.

"Левски" започна с две попълнения - националът Симеон Славчев и привлеченият от "Арда" Деян Лозев. Но се надява на поне още двама нови играчи. За тях Хубчев бе безкрайно пестелив. "Преговаряме и се надявам до два дни да има резултати. Много зависи и от желанието на въпросните играчи. Чух, че един нов треньор в България - Павел Върба каза, че колкото по-тайно се случват нещата (б.ред. - преговорите), толкова по-добре. Ние също сме на този принцип", коментира Хубчев. Той не изключи някои от настоящите играчи да бъде преотстъпен.

В Сандански няма да се играят контроли, а на турска земя ще има 4 мача - с арменския "Пюник", севорномакедонския "Македония Гьорче Петров", юношеският национален отбор на Узбекистан (до 19 г.) и украинския "Олександрия".

"Подготовката е най-тежката част от един сезон. Натоварванията са големи и мисля, че футболистите го осъзнават. Ние се опитваме да тренираме на високи обороти", коментира Хубчев.

 

Още по темата