Медия без
политическа реклама

Георги Иванов: Първа лига е в Топ 5 на интересните първенства

Президентът на БФС намекна, че се обмисля разделянето на Втора лига на две дивизии

29 Апр. 2024
Президентът на БФС Георги Иванов защити плейофната система в първенството и така показа, че не възнамерява да я отменя.
БГНЕС
Президентът на БФС Георги Иванов защити плейофната система в първенството и така показа, че не възнамерява да я отменя.

Президентът на БФС Георги Иванов тръгна уверено по стъпките на предшественика си Борислав Михайлов, който редовно уверяваше колко атрактивно е българското първенство.

Днес пред журналисти Иванов заяви: "Смятам, че нашето първенство е много интересно и неслучайно през последните пет години е в топ 5 на интересните първенства. Трябва да си дадем сметка, че Първа лига е много интересна. Виждаме при изпадащите, при тези, които се борят за евротурнирите, за всеки един отбор е напрежение и е важен всеки един мач."

Въпреки това президентът на футболния ни съюз даде явен намек, че се обмисля промяна във формата на първенството, но това няма да включва отмяна на плейофната фаза. Обмисля се и ново разделяне на Втора лига на две дивизии. "Ние имаме предложения как да бъдат формирани (б.ред. - първенствата). При всички положения ще има отбори, които няма да играят за нищо. При 16 отбора, при тази система, която е направена ще бъде много трудно всички отбори да участват за нещо. Имаме инициативата, която ще бъде заедно с Професионалната лига. Имаме планове какво да се направи. Смятам, че плейофната система е добра за България. Виждаме, че има отбори, при които има напрежение за седмото място, за изпадащите отбори, за първите шест отбора също е важно. Виждате, че първите 4-5 отбора имат шансове да се класират за евротурнирите. Ще инициираме среща с професионалните клубове, за да преценим дали това е точният вариант за две Втори лиги. Чисто като футболен човек, предвид заявките на вторите отбори на тимовете от Първа лига, смятам, че трябва да има две Б групи. Никога не сме определяли сами ние какво на нас ни харесва, а винаги партньори са ни били клубовете", коментира Георги Иванов.

Той говори и за своето досегашно управление, както и очакването си да бъде вписан като представляващ БФС в Търговския регистър, след като аматьорските клубове "Скравена" и "Балкан" (Варвара) оттеглиха жалбите си срещу конгреса на 15 март. "Ние работим от първия ден примерно, в който съм влязъл във владение. Има процеси, които след вписването ще ги забързаме малко и ще може да ги направим, защото до този момент самото вписване спираше процеса. Промените са започнали, въпросът е, че докато не си вписан като президент, не можеш да подписваш и да освобождаваш хора", коментира президентът на БФС.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Георги Иванов-Гонзо, БФС

Още по темата