Медия без
политическа реклама

Футболист от Полша е изненадата в националния отбор

Селекционерът Илиан Илиев ще разчита на 14 "чужденци" за мачовете с Румъния и Словения

13 Май 2024
Симеон Петров премина в началото на годината под наем от "ЦСКА 1948" в "Шльонск" (Вроцлав) и вече успя да си спечели първа повиквателна за мъжкия национален отбор на България.
Шльонск
Симеон Петров премина в началото на годината под наем от "ЦСКА 1948" в "Шльонск" (Вроцлав) и вече успя да си спечели първа повиквателна за мъжкия национален отбор на България.

Защитникът на полския "Шльонск" (Вроцлав) Симеон Петров (24 г.) е изненадата в националния отбор по футбол за контролите срещу участниците на Евро 2024 Румъния и Словения.

Той попадна за пръв път в списъка на националите, откакто селекционер е Илиан Илиев. Петров заслужи повиквателната заради добрите си изяви, след като премина в "Шльонск" като преотстъпен от "ЦСКА 1948". Той записа вече 10 мача и 1 гол, като заедно с другия български защитник в тима - Алекс Петков, имат принос за доброто представяне на отбора, който е на второ място в местната Екстракласа и още има шанс за титлата. Самият Петков също е повикан от Илиан Илиев.

За последно Симеон Петров, който има до момента два мача за мъжкия национален отбор, бе включен в състава от предишния селекционер Младен Кръстаич и игра при загубата с 0:2 от Литва на 14 октомври м.г. в София.

Илиан Илиев е включил общо 14 футболисти, играещи в чужбина, като има само един липсващ в сравнение с мачовете от турнира FIFA Series в Азербайджан. Това е защитникът на израелския "Апоел" (Беер Шева) Йоан Стоянов. Тимът ни ще гостува срещу Румъния на 4 юни на ст. "Стяуа" в Букурещ, а мачът срещу Словения ще е на 8 юни на ст. "Стожице" в Любляна.

 

ИГРАЕЩИТЕ В ЧУЖБИНА НАЦИОНАЛИ

 

Вратар: Димитър Митов ("Сейнт Джонстън", Шот);

Защитници: Алекс Петков и Симеон Петров ("Шльонск", Пол), Петко Христов ("Специя", Ит), Валентин Антов ("Кремонезе", Ит);

Халфове: Илия Груев ("Лийдс", Анг), Филип Кръстев ("Цволе", Нид), Георги Костадинов (АПОЕЛ, Кипър), Лукас Петков ("Гройтер Фюрт", Гер), Георги Русев ("Сион", Швейц), Светослав Ковачев ("Ахмат", Рус);

Нападатели: Кирил Десподов (ПАОК, Гър), Мартин Минчев ("Ризеспор", Тур), Георги Минчев (АЕЛ, Кипър)

Още по темата