Quantcast
Фенският тръст на "Левски" поиска спешна промяна в БФС | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Фенският тръст на "Левски" поиска спешна промяна в БФС

"Сините" постигнаха първата си победа над "Царско село" в това първенство
283
 СПОРТАЛ
Марин Петков ликува след първия си гол в Първа лига

Фенският Тръст "Синя България", който притежава 10.25% от акциите на "Левски" излезе с остро изявление срещу БФС и самия "син" клуб по повод последните събития в БФС, и по-специално това, че Борислав Михайлов оттегли своята оставка, а пък футболният съюз използва това и отмени насрочения за 25 юни извънреден изборен конгрес. 

Тръстът нарича футболните управници "самонадеяна, нагла и ненаядена клика" и изрежда куп проблеми и трупащи се проблеми, за които обвинява ръководството на БФС. "Срам ни е от всичките ви интриги, схеми и безочливо управление, което докара българския футбол до това равнище. Срам ни е от политическите ви зависимости. Срам ни е от мълчанието на ръководството на нашия любим Клуб. Срам ни е и от факта, че начело на БФС стои една наша и толкова обичана в миналото футболна легенда, която днес е просто прогнила от материализъм и различни субстанции", пишат още от Тръста.

И призовават за моментално свикване на конгрес на БФС (наричан от тях общо събрание) и избор на ново ръководство, като призовават и за остра реакция от „Левски“.

Ето и цялото изявление:

"До ръководството на ПФК „Левски“

До Български Футболен Съюз

До Цялата футболна общественост

Измина Страстната седмица, а след нея и светлото Христово Възкресение. Тишината, страхът и примирението във футболната ни общественост остава. Свидетели сме на самонадеяна, нагла и ненаядена клика от „футболни деятели“, която си позволява безочливо да организира пародиен 45-минутен „Изпълком“, за да се намести комфортно на ръководните позиции на българския футбол. И то след „официално“ подадени оставки. Стана ясно, че всъщност, тя никога и не си е тръгвала.

Какво свърши тя?

Вечно отлагане на събрания и реформи. Безобразно слаб национален отбор. Допускането на преименувани отбори в най-висшия ешелон, сервилни правила и липса на отпадащи отбори. Тежък клиентелизъм – на и извън терена. Липсата на всякаква визия за развитие на родния футбол. Корупция и театралните финансови проверки с оневиняващи доклади на институциите.

Списъкът е плачевен и може да продължава до безкрай. Единственото по-тъжно в ситуацията е повсеместното мълчание по всички фронтове – клубове, собственици, футболисти, та дори и фенове…

Левскарите сме свикнали да сме първи

Първи се опълчихме на комунистическия режим и милиционерщината с цената на големи саможертви от страна на нашите предци. Първи бяхме и в ЖанВиденовата зима пред парламента. Първи се осмелихме да се борим срещу модела „Бащица“ и да въведем участието на футболните привърженици, което днес е особено актуално. Първи сме и днес, когато ясно и точно заявяваме, че открито се противопоставяме на процесите и управлението на родното БФС!

Срам ни е от вас

Срам ни е от всичките ви интриги, схеми и безочливо управление, което докара българския футбол до това равнище. Срам ни е от политическите ви зависимости. Срам ни е от мълчанието на ръководството на нашия любим Клуб. Срам ни е и от факта, че начело на БФС стои една наша и толкова обичана в миналото футболна легенда, която днес е просто прогнила от материализъм и различни субстанции.

Тръст „Синя България“ призовава за промяна. За моментално свикване на извънредно общо събрание и за прозрачен избор на ново ръководство на БФС. Призоваваме най-отговорно и за остра реакция от страна на ПФК „Левски“ по повод бутафорните постановки в БФС. Всички сме наясно, че без нормално управление, клубният футбол в България е обречен на текущото неугледно съществуване с предизвестен шампион и политически обвързаности на големите отбори. Подкрепяме открито всеки, който с необходимия морал и ценностна система да донесе промяна. Независимо от клубната му принадлежност или пристрастия. Всички видяхме до какво ни доведоха големите „сини“ и „червени“ футболни легенди

Колкото и да искате - ние няма да мълчим.

Футболът е за феновете.

Футболът – това сме ние."

Същевременно "Левски" постигна първа победа над "Царско село" в това първенство, при това като гост на игрището на едноименната футболна академия на околовръстното шосе. Предните два мача завършиха 1:0 за "Царско село" на Герена, а вторият - 2:2. 

Още в 9-ата мин. "сините" реализираха първия си гол след общо 6:14 мин. голова суша. Здравко Димитров изведе 17-годишния Марин Петков зад защитата, и младокът със силен диагонален изстрел отбеляза своето дебютно попадение в елита на българския футбол.

Десет минути преди края на мача Борислав Цонев се завърна в игра след тежката травма получена през октомври. Той замени голмайстора в мача и получи бурни аплодисменти от 60-ината фенове на "Левски". В 89-ата мин. Цонев реализира и втория гол за "сините" и подпечата първата им победа над "Царско село" и общо осма в шампионата. 

С нея обаче "Левски" остава на трето място в класирането на група А във втората осмица, докато "Царско село" е една позиция по-напред.

 

Още

ЕВРО 2020 - РЕЗУЛТАТИ И СТАТИСТИКА

13.06.2021

Обновена

1334
Гърция се оплака официално в УЕФА от екипите на Сев. Македония

13.06.2021

Обновена

23719
Англия започна вихрено на Евро 2020, но би само с 1:0

13.06.2021

223