facebook
twitter

Спорт

Европол и WADA задържаха 24 тона стероиди

53
 ЕПА/БГНЕС
Италиански карабинери позират с част от конфискуваните стотици медикаменти, забранени в спорта, след проведената съвместна акция на Европол и WADA.

Европол и световната антидопингова агенция (WADA) са конфискували 24 тона стероиди на прах в огромна акция, в която са участвали още италианската и гръцката национална полиция. В акцията са разбити девет подземни лаборатории, 17 организирани престъпни групи и са направени 234 ареста. 

"Това е многостранно сътрудничество, което води до реални резултати и може да има значително влияние в ограничаването на употребата на забранени вещества от спортисти по целия свят", заяви Гюнтер Юнгер, шеф по разследванията в WADA. 

Полицейската операция, която е била координирана от Европол, но водена от италианските карабинери и гръцката полиция, се е провела в 33 държави, като 23 от тях са членки на Европейския съюз. WADA съобщи, че разследването е тръгнало от проби с кръв и урина от различни състезания, но не уточни за кои спортове става въпрос. Световната антидопингова агенция е разкрила система за трафик на забранени препарати, които са били рекламирани и в социалните мрежи и са били предлагани както онлайн, така и в спортни зали.

Ключови думи:

допинг, WADA, Европол
Все още няма коментари

Още

Олимпийски шампион бе изхвърлен от плуването за 8 г.

28.02.2020

266
Мо Фара призна за лъжа и го хванаха в друга

24.02.2020

698
Италианската полиция обискира руските биатлонисти на световното

22.02.2020

Обновена

3556 22

Влез или се регистрирай за да коментираш