Quantcast

Медия без
политическа реклама

Джокович се завърна в САЩ с половин мач

Сръбският тенисист позира за публиката в Синсинати още преди края на срещата

17 Авг. 2023
TWITTER
Алехандро Давидович Фокина (вляво) поздравява Новак Джокович на мрежата, след като му съобщи, че не може да продължи играта заради болки в кръста.

Първият мач на Новак Джокович на територията на САЩ след финала на US Open през 2021 г. не завърши, но все пак донесе победа на сръбския тенисист. При резултат 6:4 и 30:0 в негова полза съперникът му във II кръг на "Мастърс" турнира в Синсинати - испанецът Алехандро Давидович Фокина, се отказа.

"Надявам се Алехандро да се възстанови бързо. Проблемът му е болка в кръста, така ми каза при мрежата. Никога не е приятно да победиш по този начин. Феновете също не изпитват удовлетворение в тези ситуации. Те идват на корта, очаквайки да видят битка, съревнование. Разбира се, чудесно е, че се завърнах в турнира с победа, но в момента изпитвам смесени чувства. Надявам се, че ще повиша нивото си в хода на турнира", сподели сърбинът в ТВ интервюто на корта.

За Джокович това беше първи мач в Синсинати след 2019 г. и първи в турнира Western & Southern Open от 2020 г., когато спечели титлата в изданието, проведено във Вашингтон заради ковид пандемията. През 2021 г. той се оттегли от участие, за да си вземе по-дълга почивка след олимпийските игри в Токио 2020, а през 2022 г. не беше допуснат в Съединените щати заради липса на ваксина срещу коронавируса.

Следващият му съперник в надпреварата от категория "АТР 1000" през 2023 г. ще бъде френският ветеран Гаел Монфис, който се справи с Алекс де Минор със 7:5, 6:4.

При липсата на реална интрига в двубоя срещу Давидович Фокина тази нощ Новак намери време да забавлява публиката още преди формалния край на срещата. В края на първия сет 36-годишният белградчанин забеляза, че дама от първия ред го снима с телефона си, и реши да се обърне директно към нея, изпращайки ѝ въздушни целувки.

Жената не можа да повярва на случилото се и помоли сърбина да го направи отново, викайки: "Още веднъж, още веднъж!". Във видимо добро настроение, световният №2 отново ѝ позира, а щастливата привърженичка не скри емоциите си и вдигна триумфално ръце.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?