Quantcast

Медия без
политическа реклама

Джокович планира да играе на олимпийските игри в Лос Анджелис 2028

Той е гений, не знам дали ще се роди друг спортист като него, заяви треньорът на сръбския тенисист

12 Септ. 2023
ЕПА/БГНЕС
Даниил Медведев (на преден план в гръб) се почесва по врата, гледайки как Новак Джокович вдига 24-тата си купа от Големия шлем в Ню Йорк. За съжаление на руснака скорошно пенсиониране на сърбина не се очертава.

"Не знам дали Джокович вече не планира да намали темпото."

Това заяви Даниил Медведев с усмивка по време на церемонията по награждаване на Новак Джокович като шампион в Откритото първенство на САЩ по тенис. Къде на шега, къде наистина руснакът тайничко се надява сръбският №1 в света и рекордьор с 24 титли в Големия шлем скоро да обяви оттеглянето си от корта.

Лошата вест за него и за всички останали таланти от новите поколения е, че 36-годишният белградчанин няма такова намерение. От думите на треньора му Горан Иванишевич стана ясно, че той всъщност планира да играе и след 40-ия си рожден ден.

"Разбира се, най-добре е да попитате него кога смята да се пенсионира. Но аз мисля, че няма да е скоро. Новак планира да играе на олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г. В продължение на 24 часа той мисли за това какво ще постигне", заяви хърватският специалист на традиционната пресконференция на наставника на победителя след края на US Open.

Иванишевич сподели и своите разсъждения по темата защо възпитаникът му е толкова специален.

"Той постигна нещо невероятно. 24 титли от Шлема... Продължава да чупи рекорди и да е гладен, да играе невероятен тенис. Хубаво е да го гледам оттам. Той забравя нещата и продължава напред. Затова е толкова добър. Тези четири седмици и половина в САЩ бяха забавни за него, бе щастлив, че отново може да играе тук", анализира бившият №2 в света.

Хърватинът определи Джокович като безподобен по отношение на хъс и борбеност:

"Роден е по този начин. Той е гений, единствен по рода си. Това е едно от най-големите постижения в спорта като цяло. Той е победител. Той е човекът, който се мотивира. Той имаше късмет да има хора като Роджър Федерер и Рафаел Надал, които се появиха преди него. Той е роден победител. Ако му кажеш, че не може нещо, той просто ти показва, че не е така. Не мога да кажа, че всички от Балканите сме такива, защото не сме. Той е единствен. Не знам кога отново ще се роди такъв спортист."

Goran Ivanisevic’s press conference following Novak Djokovic's win against Daniil Medvedev in the final of the 2023 US Open.Don't miss a moment of the US Ope...

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?