Quantcast

Медия без
политическа реклама

Домусчиеви оставиха шефовете на "Лудогорец" засега

В отбора се надяват на Фортуна за утрешното гостуване срещу "Фенербахче"

25 Окт. 2023Обновена
Фейсбук/Лудогорец
Завърналият се като треньор на "Лудогорец" Георги Дерменджиев се качва в самолета, с който отборът замина за Истанбул.

Всички оставки в "Лудогорец", без тази на треньора Ивайло Петев, са отхвърлени от собствениците на клуба Кирил и Георги Домусчиеви. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор Ангел Петричев. На 6 октомври той, спортният директор Георги Караманджуков и техническият шеф Козмин Моци подадоха оставки, заедно с Петев заради загубата с 1:7 от "Норшелан". Към момента обаче с поста си се раздели само Петев, тъй като под негово ръководство отборът продължи да се представя неубедително.

"Имахме няколко срещи със собствениците на клуба - лично и по телефона. Наясно сме на тях какво не им харесва. Всеки трябва да коригира нещата в своето поле на действие. Хората на такива позиции като нас са винаги са с оставка в джоба. Докато изпълняваме тези длъжности, ще работим с максимална евнергия. Време е да коригираме грешките и ще го направим", заяви Петричев ясното си намерение да продължи работа.

Той говори преди заминаването на отбора от Пловдив за Истанбул, където утре от 19:45 ч. ще е гостуването срещу фаворита в гр. Н на Лига на конференцията "Фенербахче". Мачът ще се предава пряко по Макс спорт 3, а главен рефер ще е испанецът Гийермо Фернандес.

В "Лудогорец" нямат съществени кадрови проблеми, извън отсъствието на Марсел Хайстер и Иван Йорданов. Още повече, че Антон Недялков и Квадво Дуа вече са възстановени от тежките си травми. Но има натрупано напрежение заради незадоволителните резултати.

"Не е лека ситуацията в "Лудогорец" към момента. Това е видно за всички. Но в големите мачове имаме шанс да покажем истинското лице. Очаква ни тежък мач. Всички знаем срещу какъв отбор излизаме. Не си правим илюзии, че ще е леко. Ако Фортуна е с нас, можем да се върнем щастливи", каза Петричев.

Върнатият като треньор на тима Георги Дерменджиев бе съвсем лаконичен преди тръгването. "Трудно е, вие знаете отбора (б.ред. - "Фенербахче"). Навсякъде е трудно, няма лесно", каза само той.

По-късно на официалната пресконференция Дерменджиев говори за завръщането си в "Лудогорец" и предстоящия мач срещу "Фенербахче". "Винаги е добре като се играе срещу толкова добър отбор с такива добри футболисти. "Фенербахче" надиграва всичките си съперници. Ще бъда доволен от равенство. "Лудогорец" може да е втори.

"Лудогорец" е един изключително добре структуриран отбор. Сега има отстъпление, което съм сигурен, че собствениците ще коригират и "Лудогорец" отново ще е в Шампионска лига. Играчите трябва да си повярват, че имат качество и смятам, че това ще стане с времето. Доволен съм, че са избрали мен, не знам дали е имало други кандидати, знаете как се вадят кестените. Аз съм изключително лоялен към "Лудогорец", така че ще направя всичко възможно този отбор да е на мястото, на което е бил", коментира 68-годишният треньор.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?