Quantcast

Медия без
политическа реклама

Божинов подписа с "Ботев" и сравни Враца с Ню Йорк

Нито е срамно, нито е крачка назад да играя тук, каза нападателят

13 Септ. 2018
ботев враца
Кметът на Враца и председател на УС на местния "Ботев" Калин Каменов връчва фланелката на отбора на най-новото попълнение Валери Божинов. Нападателят е готов да дебютира още в гостуването в петък срещу "Витоша" (Бистрица).

Валери Божинов вече официално е футболист на "Ботев" (Враца). 32-годишният нападател подписа договор до края на годината. Божинов обясни, че за него не е срамно да е в този клуб, а освен това сравни Враца с Ню Йорк. Той допълни, че причината да е в "Ботев" е неговият втори баща Сашо Ангелов, който е треньор на тима, както и кметът на града Калин Каменов.

"На 32 години съм, обичам футбола. Страст голяма ми е. Искам да върна това, което аз мога. Правилното място е тук. С борба, труд, себераздаване мисля, че нещата ще се случат. Съдбата никога не греши. Съдбата си знае работата. Сашо ми подаде ръка като дете, време е да му се отплатя. Нито е нещо срамно, нито притеснително, не е крачка назад, напротив. Бях в Китай, в град, който е милион и половина, но във Враца все едно съм в Ню Йорк", каза Божинов пред "Нова телевизия".

Бившият национал обяви, че ще научи "някои неща", и се надява да са повече. За живота във Враца той допълни: "Аз не съм израснал в царството, че да не може Валери Божинов да живее тук. Враца е хубав, спокоен град. Аз проблеми нямам".

Сашо Ангелов пък се радва, че нападателят ще играе за тима: "В "Ботев" имам около 5 години, през които всяко мое действие и решение е било с мисъл за клуба и резултатите го показват. Независимо че с Валери имаме родствена връзка, няма треньор, който да не иска да има такъв футболист в отбора си."

Кметът на Враца Калин Каменов също е доволен: "Валери прие бързо идеята. Той не идва с огромните финансови очаквания, той идва да помогне. Сигурен съм, че с неговия опит и класа ще помогне на Ботев да се изкачи нагоре."

Би Би Си също отрази трансфера на Божинов, но най-вече с това, че "Ботев" е 15-ият отбор, за който бившият играч на "Ювентус" и "Манчестър Сити" ще играе.

"Някой помни ли Валери Божинов? Не е точно известно име. Но бившият нападател на "Манчестър Сити", който е играл за 14 клуба в Италия, Англия, Португалия, Сърбия, Китай, Швейцария и България, отново прави трансфер и ще играе в "Ботев" (Враца). Невероятно е, че някога бе считан за един от най-обещаващите играчи в Серия А", пише Би Би Си.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?