Медия без
политическа реклама

Божинов от Италия: Страх ме е за децата ми в България

22 Март 2020
Инстаграм

Валери Божинов даде интервю пред сайта ilcentro.it, в което говори за живота си, докато първенството в Италия е прекъснато заради пандемията от коронавирус. 34-годишният нападател на "Пескара" споделя, че в момента живее при агента си Карло ди Ренцо, тъй като хотелът, в който е бил, е затворил временно от съображения за безопасност на персонала.

"Децата ми са в България и се страхуват за мен, а и аз за тях. Тук в Италия ситуацията е сериозна, в София за сметка на това епидемията не е избухнала с такава сила. Надявам се това да не се случи, защото в България няма толкова здравни заведения, които да могат да се справят с проблем като коронавирус", заяви Божинов.

Той заяви, че продължава да тренира всеки ден по два часа на плажа сам - за сила, мускулен тонус, като с нетърпение очаква подновяването на шампионата в Серия Б, за да помогне на "Пескара" да влезе в елита. Преди прекъсването на първенството отборът бе на 14-то място, но само на 6 т. от зоната на плейофите за Серия А. "Липсва ми мирисът на трева, лошо е да се живее тази ситуация", споделя Божинов. Той заяви, че е готов да играе за отбора и след 30 юни, когато изтича договорът му, само и само да помогне, ако първенството не е приключило. Българинът даже апелира към феновете на отбора да спрат протестите срещу президента на клуба Даниеле Себастиани, за да бъдат всички обединени в трудния момент.

Божинов призна, че през 2006 г. е бил пред трансфер в "Интер", но конфронтация с ръководството на "Фиорентина" е провалило сделката. Той реши да продължи с признанията и заяви, че най-добрият футболист, с когото е играл, е бил Павел Недвед в "Ювентус", а най-доволен е бил от трансфера си в "Манчестър С", но контузиите са му попречили да се наложи там. "Обиколил съм света, но мястото, което ме кара да се чувствам добре, е Италия. Пристигнах тук преди почти 20 години и се чувствам италианец, дори да имам български паспорт", каза още Божинов, който само преди около половин година се кле, че до края на живота си ще се чувства левскар.

 

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?