facebook
twitter

Спорт

Билетите за финала в НБА струват между 800 и 9000 долара

"Торонто" е спечелил и двата мача срещу шампоните от "Голдън Стейт" този сезон
98
Туитър
След шампионската титла в Източната конференция феновете в Торонто изпаднаха в еуфория и изкупиха билетите за финалите в НБА.

Цените на билетите за финалните мачове в НБА достигнаха близо $9000, показва справка в сайта на официалния партньор на Лигата - ticketmaster.com. "Торонто" и шампионът "Голдън стейт" започват серията до 4 победи с две срещи в канадския град - утре и в неделя, а продажбите започнаха в понеделник. Най-евтините места в "Скотиабанк Арина" струват 1118 канадски долара, а най-скъпите - 12 000 (съответно $832 и $8927).

Но това не спира феновете на "Торонто", който за първи път в историята си ще играе за титлата. Затова са останали само няколко десетки пропуска, и то за най-луксозните места. Най-скъпото предложение от тях е за два билета за VIP-ложа (не се продават поотделно) срещу $45 000.

Шампионите от "Голдън Стейт", които са на 5-и пореден финал, ще влязат в битката без една от звездите си - Кевин Дюрант. "Той няма да играе в първия мач. Ще видим как ще е след това. Фактът, че има повече дни между мачовете във финалите, ни помага", каза треньорът Стив Кър.

Дюрант, който бе основна фигура при спечелването на титлата миналия сезон, получи травма в десния крак на 9 май, в мач №5 от полуфиналите в Западната конференция с "Хюстън", и не игра във финалната серия срещу "Портланд".

Вероятно няма да играе и ДеМаркъс Къзънс, който е извън игра от 15 април заради разкъсан бедрен мускул, но в понеделник участва в тренировката на резервите. "Той има напредва във възстановяването, но ще е трудничко да се впише веднага в състава, защото отсъства два месеца. На високите играчи винаги им трябва повече време, за да влязат в ритъм, но пък може да успее за Мач №1", поясни Кър.

През редовния сезон двата отбора се срещнаха два пъти, като и двата пъти победи "Торонто". А в исторически план "Голдън Стейт" има предимство - 28:17 успеха.

 

ПРОГРАМАТА

Мач №1 "Торонто" - "Голдън Стейт" (30 май, 4 ч. бълг.време); Мач №2 "Торонто" - "Голдън Стейт" (2 юни, 3 ч.); Мач №3 "Голдън Стейт" - "Торонто" (5 юни, 4 ч.); Мач №4 "Голдън Стейт" - "Торонто" (7 юни, 4 ч.); Мач №5 "Торонто" - "Голдън Стейт" (10 юни, 4 ч.); Мач №6 "Голдън Стейт" - "Торонто" (13 юни, 4 ч.); Мач №7 "Торонто" - "Голдън Стейт" (16 юни, 3 ч.).

Все още няма коментари

Още

"Рилски спортист" привлече двама американци

22.08.2019

18
Баскетболни вести

20.08.2019

16
Баскетболни вести

13.08.2019

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

×