facebook
twitter

Спорт

БФС може да въведе ВАР до 2 г., но не е сигурно

66
СПОРТАЛ
Депутатът от ДПС Камен Костадинов, който е и дългогодишен член на Изпълкома на БФС, пристига на вчерашното заседание в централата на футболния съюз в "Бояна".

Системата за видеоповторения (ВАР) няма да бъде въведена в Първа лига през следващия сезон, но е възможно да дебютира у нас през 2020/21 г. Все още обаче не е сигурно дали технологията ще влезе в българския футбол, въпреки че членове на Изпълкома и лично президентът на БФС Борислав Михайлов в последните месеци даваха индикации за това.

"До две години е реалистично чисто финансово да въведем ВАР. Ние трябва да преценим дали е подходящо за българския манталитет и родните стадиони. Аз искам да се убедя самия себе си, че е от полза на българския футбол. Когато узрее моментът, няма спънка да се въведе", заяви двузначно Михайлов вчера.

Той обяви, че сигналите за манипулирани мачове са единствено срещу "Верея" и друг отбор не е намесван. Шефовете на старозагорския клуб пък били информирани за сигналите на УЕФА. "Работим много сериозно срещу черното тото. Преди 4 години имаше 46 сигнала срещу български отбори. Сега има пет срещу български отбор, а по правилник при петия сигнал отборът се вади от групата", обясни президентът на БФС.

Борислав Михайлов бе категоричен, че форматът на първенството в Първа лига ще се запази. "Всички хора, зрители и телевизия са доволни от този формат. Първенството е много интересно. Не се знае кой ще бъде шампион. Има спор кой ще изпадне. Има напрежение във Втора лига кой ще бъде на бараж. Смяната на схемата е оправдана", отчете той.

От идния сезон обаче ще има директно изпадащ, като това ще важи до сезон 2021/22 включително. След изиграването на мачовете от втората осмица ще бъде определен най-слабият измежду третите и четвъртите отбори в двете групи, като той отпада от елита. Останалите три тима ще играят помежду си, за да определят един, който се спасява, и другите два, които отиват на бараж срещу втория и третия от Втора лига.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

БФС пусна под условие "Царско село" на стадиона му

21.08.2019

60
Шефът на съдиите: Държавният гръб ги преобрази

01.08.2019

245
БФС: Феновете на стадионите вече са по-послушни

25.07.2019

15

Коментари

pavkata2018

Дебел, по-дебел, депутат от ДПС!

Хубава снимка, казва много за футбола у нас... а и за управлението на страната.

А, Вар отдавна има у нас - по линиите на стадиона...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×