Quantcast

Медия без
политическа реклама

БФС глоби Стойчо Младенов с 4000 лв. за обиди към съдиите

"Берое" пък ще плати общо 19 050 лв. заради прояви на расизъм

03 Дек. 2021
СПОРТАЛ

Тежки санкции понасят треньорът на "ЦСКА-София" Стойчо Младенов и старозагорският "Берое", става ясно от решенията на Дисциплинарната комисия към БФС след 17-ия кръг във футболното ни първенство.

Младенов нападна вербално футболбните съдии, използвайки и остри епитети, след мача с "Локомотив" (Сф), звършил с победа 2:0, и това му навлича персонална глоба от 4000 лв. 

"Берое" пък ще заплати общо 19 050 лв., от които огромната част са заради расистки прояви на мача срещу "Славия" (2:1), описани като "действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, свързани с раса, пол, цвят на кожата". Всъщност става въпрос за издавани маймунски звуци по адрес на конгоанския нападател на "Славия" Жуниор Мапуку, който през 2016-17 г. играеше в "Берое".

Ето всички решения на ДК:

За обидни и нецензурни скандирания наказва ПФК "Ботев" (Пд) с имуществена санкция в размер на 1000 лева. 

За нерегламентирано използване на димки наказва ПФК "Берое" с имуществена санкция в размер на 300 лева. 

За действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, свързани с раса, пол, цвят на кожата, наказва ПФК „Берое” с имуществена санкция в размер на 18 750 лева. 

За обидни и нецензурни скандирания наказва ПФК "Черно море" с имуществена санкция в размер на 1000 лева. 

За хвърлен предмет наказва ПФК "ЦСКА-София" с имуществена санкция в размер на 500 лева. 

За обидни и нецензурни скандирания наказва ПФК "ЦСКА-София" с имуществена санкция в размер на 1000 лева. 

По сезиране на Комисия „Етика и феърплей“ към БФС, за уронване престижа и нарушаване честта и достойнството на съдийската бригада в медиите наказва Стойчо Младенов – ст. треньор на ПФК „ЦСКА-София“ с глоба в размер на 4000 лева.

Още по темата