Quantcast
Бербатов: Връщането на Боби Михайлов в БФС ще бъде обжалвано | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Бербатов: Връщането на Боби Михайлов в БФС ще бъде обжалвано

2 082
 БГНЕС

"Решение, което беше изненадващо за мен и за моя екип. Но то може да бъде обжалвано в 7-дневен срок и си мисля, по пътя на логиката, че то ще бъде обжалвано и вече след това ще видим какво ще се реши."

Така коментира Димитър Бербатов решението на Софийски градски съд да бъде върнат Борислав Михайлов на президентския пост в БФС. Бившият национал, който обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС продължи днес в Ловеч срещите си с футболни клубове от страната, като се срещна с представители на клубовете от Ловешка и Плевенска област.

Бербатов говори и за това, че от хора от БФС се оказва натиск върху клубове да не ходят на срещите с Бербатов.

"Ако на клубовете им е ОК да бъдат унижавани с различни "подаръци" - топки, ръкавици и т.н., ОК: нищо не можем да направим. Те трябва да са напълно свободни и да гласуват за промяната. Да не се поддават на натиск. Знаем какво се случва, знаем, че хора им звънят да им казват да не ходят по срещите (с нас). Това вe'е е другата страна - които бранят да не се случи тази промяна и те имат техните схеми на действие, които са остарели - каза Бербатов пред БНР. - Но никакъв страх не трябва да има, защото в мое лице клубовете имат нужната подкрепа и накрая ще видят, че като спечелим, не е имало нужда да се страхуват. Властта и силата е в клубовете, те това трябва да го разберат - сядат, събират се, свикват си конгреса и решават кой да ги представлява. Не кой да ги управлява, а кой да ги представлява." 

Бербатов заяви, че независимо от връщането на Борислав Михайлов на президентския пост, продължава с екипа си да работи за извънреден конгрес на БФС.

"Клубовете, ако преценят, че тяхното желание е да се проведе извънреден конгрес, той ще се случи. И ние работим точно по тази линия. Това е състезание, има няколко страни, които се борят за първото място. Накрая ще спечели един, другите ще загубят. Дори и да загубя, няма проблеми, печелил съм и съм губил - каза Бербатов. - Дали има страх в момента. Мисля си, че има, поради това, което чувам, че се случва - с плашенето на отборите да не идват по тези срещи с мен. Аз и екипът ми сме оптимисти и мислим, че промяната ще настъпи. Ще се срещнем и с професионалните клубове, да видим и те какво смятат, и в крайна сметка те ще кажат дали искат промяна или са доволни от случващото се в момента. Но ще е страно да кажат, че са доволни, при положение, че някои от тях правиха подписка за изванреден конгрес. По-голямата част би трябвало да искат. Ние се борим и сме оптимисти и се борим за конгрес."

Още

"Лудогорец" се приближи на две стъпки от Шампионската лига

28.07.2021

Обновена

1782
"Левски" ще подпише с Футболист №1 на България за 2012 г.

28.07.2021

458
Стойчо Младенов: Искаме да нарушим хегемонията на "Лудогорец"

28.07.2021

291