Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Байерн" подновява тренировки от днес

06 Апр. 2020
ЕПА/БГНЕС архив

Шампионът на Германия "Байерн" ще възобнови тренировъчните занимания на клубната база в Мюнхен днес, съобщиха от ръководството на футболния гранд. Това ще бъде първата тренировка за тима след спирането на Бундеслигата на 13 март заради пандемията от коронавирус.

"Първият отбор ще започне тренировки на малки групи. Това ще бъде направено в съответствие с мерките на правителството и здравните власти. Няма нужда да споменаваме, че хигиенните норми ще бъдат стриктно спазвани", се казва в официалното съобщение на баварците.

От германската професионална лига (DFL) бяха препоръчали на всички клубове да преустановят заниманията си до 5 април включително. На тренировките на "Байерн" няма да се допускат медии или други външни лица.

"За да продължим забавянето на разпространението на COVID-19, призоваваме феновете да спазват инструкциите на властите и да не идват на тренировъчната база", обърнаха се от Мюнхен към своите запалянковци.

На среща в края на март между клубовете и DFL беше решено мачовете от първите две нива на германския футбол да се подновят в началото на май при закрити врата. Целта е сезонът в Бундеслигата да бъде завършен до края на юни.

Още по темата