Медия без
политическа реклама

Балъков: Ще работя в движение в "ЦСКА 1948"

09 Юни 2020
СПОРТАЛ
Красимир Балъков (вдясно) наблюдава футболистите по време на първата си тренировка с "ЦСКА 1948".

Новият треньор на "ЦСКА 1948" Красимир Балъков изведе отбора на първо предсезонно занимание. Преди него той заяви: "Целта ни е на първо време да направим една добра подготовка. Да мобилизираме силите си и като излезе програмата, ще му мислим.  В нашия вариант има и предимства и недостатъци. Налага се да правим контроли с отбори от втора дивизия, тъй като в първа ще играят по това време, но това е възможност да подготвя отбора, както трябва. Селекцията е 99% направена и няма как да я променя. Разбрал съм се с ръководството да работим в движение. При всички положения повече промени ще има през зимата. Нашият отбор е на четири години и расте крачка по крачка. Трябва да се коригират неща, но се работи по този въпрос. Задачата ни е да се развиваме и да играем модерен и атрактивен футбол."

Балъков ще проведе два лагера с "ЦСКА 1948" - в Самоков и Банско. Ще бъдат изиграни 7 или 8 контроли, като три от тях вече са уточнени - с "Беласица", "Монтана" и "Пирин" (Бл). Малко преди първата тренировка своя договор с новия член на Ефбет лига подписа и опитният нападател Мартин Камбуров. Контрактът влиза в сила от средата на юли, като дотогава 39-годишният футболист ще довърши настоящия сезон с "Берое".

По негов адрес Балъков каза: "Камбуров официално подписа, дано да изиграе мачовете си в "Берое" до края по най-добрия начин и после идва при нас. В България нямаме много добри футболисти, така че идването на такова име като Камбуров ще е от голяма полза". Самият футболист коментира, че "ЦСКА 1948" е бил най-добрият избор пред него, след като е решил да напусне старозагорския тим. Той потвърди, че смята с новия си отбор да гони рекорда за най-много голове в елитната ни група, който сега се държи от Петър Жеков (253 попадения). До момента Камбуров има 231. "Помислих си, че това е добра опция за мен да постигна целите си и разбира се да помогна на клуба. Няма да бъде лесно в началото, но с потенциала, с който разполагаме ще се представим достойно. Основната ми цел е да вкарвам голове, което съм правил винаги и това е най-силното ми качество. Мисля, че това е най-важно във футбола, човека който ще вкарва гол", каза Камбуров.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?