Медия без
политическа реклама

Андреев отпадна след обрат в дъждовния Париж

Тенисистът изпусна сет и пробив аванс в два пъти прекъсван мач от пресявките на "Ролан Гарос"

22 Май 2024
Адриан Андреев започна устремно двубоя с Джулио Дзепиери, но не успя да задържи нивото си до края.
Eurosport стопкадър
Адриан Андреев започна устремно двубоя с Джулио Дзепиери, но не успя да задържи нивото си до края.

Адриан Андреев отпадна във II кръг от квалификациите за Откритото първенство на Франция по тенис. В мач, прекъсван два пъти заради дъждовното време в Париж, втората ни ракета (№236 в света) допусна обрат с 6:4, 5:7, 3:6 срещу поставения под №31 в предварителната схема на "Ролан Гарос" Джулио Дзепиери (Италия).

Играта бе спряна веднъж в началото и веднъж в края на втория сет, все по време на сервис на 23-годишния софиянец. Първия път - при 1:2 гейма и 15:30, забавянето беше само десетина минути, но втората пауза продължи над три часа - при 4:5 и 30:0.

Между двете прекъсвания Андреев успя да задържи подаването си и веднага след това да направи пробив, но и моментално допусна рибрейк. А след второто спиране вече и двамата тенисисти бяха безкрайно разконцентирани, но Адриан беше този, който направи повече грешки и в по-неподходящи моменти.

Българинът първо се пропука на собствен сервис в 12-ия гейм на втората част, а после така и не успя да се възползва от шансовете си в третата. В решаващия сет нашият състезател два пъти поведе с пробив, но позволи на италианеца два пъти да го върне. След това Дзепиери още веднъж взе подаването на Андреев и сервираше при 4:2, но на свой ред допусна брейк. Само че веднага успя да осъществи нов пробив и този път нямаше проблеми да затвори мача след 2:19 ч. игрово време и общо близо 6 ч. продължителност на двубоя.

Във финалния III кръг от пресявките 22-годишният италианец (№148 в ранглистата) ще срещне финландеца Ото Виртанен (№156). Скандинавецът се справи в два сета с №11 в квалификациите Доминик Тийм - 6:2, 7:5.