facebook
twitter

Спорт

Алберт Попов: Нека да мислим адекватно, първото място е далеч

196
ЕПА/БГНЕС

Въпреки надигащата се еуфория покрай неочакваните успехи на Алберт Попов самият скиор призова за по-умерени очаквания. След двете поредни класирания в Топ 10 за Световната купа в алпийските дисциплини - 6-о и 9-о място на слаломи в Шладминг и Кицбюел, 21-годишният софиянец декларира амбиции един ден да стане първи. Но подчерта, че този ден е далеч.

"Трябва да мислим адекватно. Това е нещо, което не се е случвало от много години. Не искам хората да се разочароват, защото наистина първото място все още е далеч. Трябват още много опит, много тренировки, много усилия", сподели Алберт пред bTV.

Тази седмица Попов ще участва на световното първенство в Оре (Шв). Българинът ще стартира в гигантския слалом (15.II) и слалома (17.II), като целта му е влизане в Топ 30.

"Конкуренцията е страшно голяма, но както във всеки спорт, има трима-четирима, които са стъпили на следващото стъпало и са открили нещо, което ние търсим - посочи той. - Първите 40 в света са на едно и също ниво. Кой колко се е съхранил на старта, колко е експлозивен в този ден и 10% късмет могат да направят нещо огромно."

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Държавата е дотирала с 1 млн. лв. Световната купа по ски в Банско

22.02.2019

2368 11
Шифрин изравни вечния рекорд по победи за един сезон

21.02.2019

152
Хиршер не изключва край на кариерата си след сезона

19.02.2019

77

Коментари

peniko

Желая ти късмет, младежо!

Дано и господ да помогне с подходящи за състезание условия. С тия мъгли и снеговалежи в Оре някои от дисциплините бяха като бой на негри в тъмна нощ.

Първата 10-ка е реална, 1-вата 6-ца ще е велико.....  

Paco Pacov

Така, така. По-скромно в приказките, брат. Обаче да ги смачкаш на пистата :)

https://iconomicabg.blogspot.com

Влез или се регистрирай за да коментираш

×