facebook
twitter

Спорт

28 тенисисти бяха арестувани за уговорени мачове

458
Европол
В една от претърсените къщи са открити 167 000 евро в брой.

Испанската полиция арестува 83-ма души, включително и 28 професионални тенисисти, като част от голямо разследване на уговорени мачове, съобщи Европол. В координация с Европол и Върховния съд на Испания са претърсени 11 къщи, свързани с арменска криминална групировка в страната.

Европол потвърди, че са иззети 167 000 евро в брой, както и автоматично оръжие, над 50 електронни устройства, кредитни карти, 5 луксозни возила и много документи. Освен това властите са замразили 42 банкови сметки. Засега самоличността на 28-те тенисисти не се разкрива, но бе съобщено, че един от тях е участвал на US Open миналия септември.

"Заподозрените са подкупвали професионални тенисисти, за да си гарантират предварително уговорени резултати, и са използвали хиляди граждани, за да залагат на нагласените мачове", се казва в съобщението на Европол.

Разследването е започнало през 2017 г., когато звеното за следене на съмнителни срещи в тениса (TIU) докладвало за неправомерни дейности около мачове от календара на международната федерация ITF във веригите "Фючърс" и "Чалънджър". Според Европол поне 87 двубоя на тези турнири са били с уговорен резултат. 

Един от задържаните тенисисти е обвинен, че е бил връзката между бандата и останалите. Членовете на арменската криминална група пък са ходели на турнирите и са "демонстрирали своите огромни мускули", за да се уверят, че играчите ще спазят ангажимента си към тях. След това са давали зелена светлина за залагане на въпросните срещи както на национално, така и на международно ниво. Залозите са правени от хиляди подставени лица, за да се избегнат подозрения.

Ключови думи:

тенис, уговорени мачове
Все още няма коментари

Още

Надал ще липсва в Маями, но "шоуто трябва да продължи"

20.03.2019

71
Доминик Тим се преклони пред "легендата" Федерер

19.03.2019

268
Григор Димитров вече тренира в Маями

15.03.2019

162 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×