Медия без
политическа реклама

БСП започна да събира подписи за джендър-референдум

13 Март 2023
БГНЕС

БСП учреди Инициативен комитет и стартира подписка за провеждане на национален референдум с въпрос: "Подкрепяте ли въвеждане на забрана за обучение, възпитание и пропаганда, свързани с промяна на пола, и с концепции за друг пол, различен от мъжки и женски, сред деца и ученици в образователната система на България", заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

За председатели на Инициативния комитет бяха избрани адвокат Владимир Шейтанов и Ирена Анастасова - заместник-председател на БСП и дългогодишен директор на училище. Сред учредителите са Нешка Робева, Емил Костадинов, Владислав Карамфилов - Въргала и др. 

"Българската конституция и законите гарантират техните права, в наше лице също имат защита, но не бихме искали джендър идеологията да се проповядва сред малолетни и непълнолетни лица", обясни Нинова. "Да не допускаме да сме "родител 1" и "родител 2". Искаме да сме майки и бащи, искаме децата ни да са момче и момиче, а не нещо трето", обясни тя целите на референдума.

"Само преди няколко седмици Съдът по правата на човека в Страсбург се произнесе, че може да се преподава ЛГБТ идеология в училищата. Точно сега Европейският парламент и Съвета на Европа взеха решение Истанбулската конвенция да бъде ратифицирана от името на целия Европейски съюз, дори без съгласието на тези 6 държави, които не я подкрепяме", заяви Нинова.

"Българската нация в момента е под агресия, която е основно насочена към малолетните българи", заяви адвокат Владимир Шейтанов.

Той посочи, че по силата на своите професионални задължения е запознат с много фрапиращи казуси с български деца в чужбина. "Само преди месец спасихме едно българско дете в Палма де Майорка и го взехме от социален институт - отнето без правни основания, по признания на испанския съд, от майка му в продължение на 10 месеца. Днес получих сигнал за отнети две деца в Англия. Тази картина е постоянна", разказа Шейтанов.