facebook
twitter

Чужбина

„Жълти жилетки“ ще протестират и в Хърватия

336
ЕПА/БГНЕС
Еманюел Макрон

Успехите на френските "жълти жилетки", принудили президента Еманюел Макрон да увеличи минималната заплата и да се откаже от някои данъци и такси, вдъхновиха подобни протести и в други европейски държави като Белгия и Холандия. В социалната мрежа "Фейсбук" в Хърватия също вече е сформирана група „Жълти жилетки Хърватия“, чиито последователи в мрежата засега са 10 000. Групата е създадена от извънпарламентарната партия "Свободна Хърватия". Първите протести на хърватските „жълти жилетки“ са предвидени за тази събота в три хърватски града – Загреб, Пула и Риека. Организаторите призовават на демонстрации всички, които не са доволни от социалното си положение и състоянието на политическия и обществения живот.

Междувременно френското правителство призова „жълтите жилетки“ да се въздържат от протести през следващия уикенд, имайки предвид напрежението в силите за сигурност поради тревогата след терористичната атака на коледния пазар в Страсбург.

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

„Жълтите жилетки“ отбелязаха 3 месеца от началото на протеста

17.02.2019

299 3
Хиляди "жълти жилетки" отново маршируват в Париж

16.02.2019

950 7
Ватмани от София с жълти жилетки в знак на протест

13.02.2019

714 2

Коментари

дон Базилио
снимка на дон Базилио

то било заразно

ц ц ц  ти да видиш

не знам боцата къф вирус им пусна на тия ма от нас тръгна

 

а и да не забрава:

 

                 омулявът се гражданите да не протестират

                         за да не ги застреля некой терорис

 

 

 

 

ablepsia

то било заразно

Вече и в Лондон, и на други места по света.

Сал ний тук се цинцарим да се охарчим за по една такваз жилетка на калпак, да я нахлузим  и да излезем където трябва срещу когото се налага. Отдавна.

дон Базилио
снимка на дон Базилио

така ше излезем копирачи

все пак от нас тръгнаха протестите а после се пренесоха фпариш

а кукерските маски са традиционен метод за борба с караконджули вампири и тем подобни

Apolitichen

Вече и в Лондон, и на други места по света.

"Невидимата ръка" на пазара корегира стойността (на търсенето и предлагането на акциз и еко-такси), изкривена от еко-глупостите на политическите талибани.

SvSophia
снимка на SvSophia

То било заразно

ми да - понеже либерастията и целуването на съответните задокеански части в цялото ЕС, с извинение, е отколе европейски пандемично. Съответно и съответното насрещно съпротивление ще е отколе пандемично :)))).

Ако и правилните нефейкнюзни европейски и нашенски медии да не ни дават изобщо идея за реалната ситуация на реалните средностатистически европейски граждани. Или да ни я дават, пречупена през "анализаторските умения" на разни грантови маргиналийници, ИПИзарници, общественици и други, учещи се да пишат кандидатстудентски есета по зададена тема.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×