Quantcast

Медия без
политическа реклама

Задържаните за атентата в Ница вече са шестима

01 Ноем. 2020
БГНЕС
Богомолци във Франция почитат с молитва жертвите на атентата в Ница.

Още двама заподозряни за съучастие в атентата в Ница арестуваха френските власти. Двамата мъже, на 25 и 63 г., са били задържани от полицията в Грас, недалеч от Ница, при обиск в дома на друго вече арестувано лице. С това задържаните за бруталното нападение в църквата "Нотр Дам" стават шестима, съобщи БНР. 

По-рано бяха задържани още три лица, които са били в контакт 21-годишния нападател - тунизиецът Брахим Исауи. Той бе ранен от полицаите и е в тежко състояние в болница, като досега не е бил разпитван. Разследването е установило, че той се е намирал близо до църквата вечерта преди нападението, при което хладнокръвно убива трима души с викове "Аллах е велик!".

Има и задържан за извършения на 31 ноември опит за убийство на православен свещеник в Лион, съобщи ТАСС.

СЕГА ПРИПОМНЯ:     

Нападението бе извършено с нож на 29 октомври към 09:00 в базиликата "Успение Богородично" (Notre-Dame de l’Assomption) във френския град Ница. Терористът почти е отрязал главата на възрастна дама, която сутринта е дошла да се моли. Той заклал и един клисар, а след това е погнал жена, която се опитала да се скрие в отсрещно кафене, където починала от раните си. Размахвайки ножа и с викове "Аллах акбар" нападателят е ранил и други хора. Той е арестуван 10 минути след атаката, като е ранен с куршум. Последваха и други нападения - непосредствено след атентата в Ница световните медии предадоха за още една атака във Франция и една във френското консулство в Джеда, Саудитска Арабия. На 31 октомври друг нападател рани православен свещеник при стрелба в района на станция "Жан Масе" в 7-и район на Лион, след което избяга. В отговор Франция задейства плана си за борба с тероризма "Вижипират".

Още по темата