facebook
twitter

Чужбина

Унгария започна кампания и срещу Юнкер, който заплашвал сигурността й

ЕК обяви, че Будапеща разпространява фалшиви новини, свързани с мерките за миграцията
997
Фейсбук профил на унгарското правителство
Унгария използва Жан-Клод Юнкер и Джордж Сорос на плаката, с който поведе поредна антиевропейска кампания.

Правителството на Унгария даде начало на кампания срещу председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и американския бизнесмен от унгарски произход Джордж Сорос, като обвинява Брюксел, че с плановете си за миграцията "заплашва унгарската сигурност", съобщи електронното издание "Политико". "И Вие имате правото да знаете какво ви готви Брюксел!", пише на плакат със снимките на Юнкер и Сорос, качен на официалната страница във Фейсбук на правителството на премиера Виктор Орбан. "Те искат да въведат задължителни квоти за разселване на мигранти. Те искат да отслабят правото на държавите членки за защита на границите. Те ще облекчат имиграцията с визи за мигранти", се казва още на плаката, в чийто край с малки букви е написано, че е направен по искане на унгарското правителство. В публикацията се посочва също, че властта в Будапеща започва информационна кампания за плановете на Брюксел да насърчава миграцията. "Всеки има правото да знае какви се актуалните предложения, които в основата си заплашват сигурността на Унгария", се казва още в съобщението. 

Кампанията е финансирана с пари от унгарската хазна. За първи път правителството на Виктор Орбан си позволява да използва в антиевропейска акция лика на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер. Милиардерът Джордж Сорос е редовна мишена на правителството, което го обвинява за почти всички злини в страната. 

На пресконференция в Брюксел говорителят на ЕК Маргаритис Схинас определи кампанията на унгарското правителство като фалшива новина. "ЕК се е посветила на борба с дезинформацията и този случай не е изключение“, заяви той. Схинас подчерта, че кампанията на Будапеща се основава на нелепа теория на конспирацията. „Няма никаква конспирация. Унгарците заслужават факти, а не измислици. Няма никакви планове за въвеждането на хуманитарни визи. Държавите в ЕС са тези, които решават доколко желаят да приемат законни мигранти“, подчерта Схинас. И припомни, че при взимането на решения в ЕС участва и унгарското държавно ръководство. 

КАРЕ - ПОЗИЦИЯ

Никой няма да се противопостави на отлагане на Брекзит, ако такова бъде поискано от Великобритания, заяви шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер в интервю за в. "Щутгартер цайтунг". Той отбеляза, че не знае с колко евентуално може да бъде отложено излизането на Великобритания от ЕС, планирано за 29 март. "Що се отнася до Брекзит, това е като да бъдете пред съд или в открито море; в ръцете на Бог сме", каза Юнкер. Изказването му е един от най-силните сигнали досега от Брюксел, че ще позволи на Лондон да забави Брекзит.  Юнкер днес отново ще разговаря с британския премиер Тереза Мей в Брюксел. 

 

 

 

Ключови думи:

ЕС, Унгария, кампания
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Брюксел дава 525 млн. евро за проекти в отбраната

19.03.2019

349 4
Страните от ЕС приеха да защитават лицата, подали сигнали за нарушения

15.03.2019

489
ЕП иска да спрат преговорите за членство на Турция в ЕС

13.03.2019

1139 51

Коментари

тошогошев

Явно назрява промяна в ЕС  

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

 "Те искат да въведат задължителни квоти за разселване на мигранти. Те искат да отслабят правото на държавите членки за защита на границите. Те ще облекчат имиграцията с визи за мигранти"

И кое от тези неща не са верни? Браво на Орбан!

Споко

Лошият популист Орбан, който си има неустоим фен в лицето на Жоро Марков..... И както казва Предводителя .... Бокаса х 3 :)

Влез или се регистрирай за да коментираш

×