Медия без
политическа реклама

Тръмп смени шефа на предизборната си кампания

16 Юли 2020
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп реши да смени ръководителя на предизборната си кампания, като назначи Уилям Степин на този пост, съобщи БГНЕС. Американският лидер обяви това в сряда в акаунта си в Twitter.

"С удоволствие съобщавам, че Уилям Степин е повишен на поста мениджър на кампанията на Тръмп. Брад Паскал, който е с мен от доста време и ръководи нашата отлична стратегия в сферата на цифровите технологии и данни, ще продължи изпълнява същата роля, но ще бъде старши съветник на кампанията", написа Тръмп.

Тръмп обяви, че се надява на "голяма и много важна втора победа" на изборите, тъй като "рейтингът му бързо нараства, а икономиката се подобрява".

Според най-новите данни от политическия научен портал Real Clear Politics, бившият вицепрезидент демократ Джоузеф Байдън изпреварва настоящия държавен глава със средно 8,8% по популярност сред избирателите. Напоследък този показател, който се основава на текущи социологически проучвания на различни организации, се задържа стабилно в диапазона от 9% в полза на демократа. Освен това Байдън води в "колебаещите се щати", където нивото на популярност на кандидатите на демократи и републиканци традиционно е приблизително равно.

В същото време в началото на април бившият вицепрезидент изпреварваше държавния глава средно с 3,4%. Много експерти смятат, че мерките, предприети от администрацията във Вашингтон за борба с пандемията и разпръскването на безредиците в страната, се отразиха негативно на рейтинга на републиканеца Тръмп.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?