Медия без
политическа реклама

Тръмп плати рекордните 175 млн. долара гаранция

Ходът му позволява да обжалва съдебно решение за гигантска глоба

02 Апр. 2024
 Доналд Тръмп има сериозни проблеми с Темида.
БГНЕС
Доналд Тръмп има сериозни проблеми с Темида.

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп плати рекордно висока гаранция - 175 млн. долара, за да може да обжалва гражданско дело за измама в Ню Йорк, заведено от главния прокурор на щата Летиша Джеймс. Внесената гаранция на практика блокира действията на прокуратурата за събиране на присъдената по делото сума.

През януари съдия Артър Енгорон глоби Тръмп и другите обвиняеми по делото, сред които неговите синове, с 464 милиона долара с мотива, че  са завишили изкуствено стойността на активите на бившия президент, за да получат по-добри лихвени проценти по банкови заеми. сСъдебното решение освен глоби включва и забрана за Тръмп и няколко висши ръководители на Trump Organization да ръководят каквито и да е компании в Ню Йорк за определено време. 

Тръмп имаше 30 дни да внесе пълната гаранция, за да получи правото да обжалва санкциите пред по-горна инстанция. Адвокатите му обаче заявиха, че няма откъде да се намери такава огромна сума за такъв кратък срок, и прокурор Летиша Джеймс започна подготовка за изземане на активи, вкл. авоари по банкови сметки и недвижими имоти в щата Ню Йорк. 

В последния момент сумата беше намалена повече от два пъти от Апелативния съд, а бившият президент и настоящ кандидат за Белия дом получи още 10 дни отсрочка, за да я плати, припомня БНР.

Гаранцията, обезпечена от застрахователната компания Knight Specialty Insurance Company, беше внесена в понеделник от адвокат, представляващ фирмата.

Миналия месец Тръмп депозира гаранция от 91,6 милиона долара по делото за клевета на Е. Джийн Карол, за да може да обжалва и тази присъда.

 

 

 

 

Последвайте ни и в google news бутон