Медия без
политическа реклама

Северна Корея отказва да спре с изпитанията на ракети

28 Септ. 2021
ЕПА/БГНЕС

Северна Корея изстреля ракета с малък обсег към източното крайбрежие в страната, с което Пхенян повтори призива си към Вашингтон и Сеул да отменят ''враждебната си политика'' спрямо страната, предава в. ''Гардиън''.

Ракетата е изстреляна от северната провинция Джаганг около 6,40 сутринта местно време. Японското министерство на отбраната заяви, че ракетата изглежда балистична, но без да дава подробности.

Съобщението дойде точно преди посланикът на Северна Корея в ООН да заяви, че никой не може да отрече правото на страната му на самозащита и изпитание на оръжия. "Ние просто изграждаме националната си отбрана, за да защитим себе си и сигурността, и мира в страната", заяви посланикът на Северна Корея в ООН Ким Сонг. 

БГНЕС припомня, че този месец страната вече е извършила няколко изпитания на ракети, едната включваща крилата ракета с голям обсег, а другата с балистични ракети с малък обсег, според официални данни на властите. Последният тест подчерта стабилното развитие на оръжейните системи на Северна Корея, което ще забави преговорите, насочени към демонтиране на ядрените и балистични ракетни арсенали в замяна на облекчаване на санкциите от САЩ.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Северна Корея, ракети, САЩ

Още по темата