Медия без
политическа реклама

Серия бомбени заплахи в РС Македония затвори куп учреждения

Отменена е и конференция, на която трябвало да присъства премиерът Ковачевски

16 Дек. 2022
Уикипедия
Летището в Скопие бе затворено след сигнала за бомба

Серия от заплахи за поставени бомби заля столицата Скопие и друг от главните градове в РС Македония - Битоля.

На имейл адресите на десет училища в Скопие и на пет в Битоля, както и на футболната федерация на страната, хотелите "Александър Палас" и "Мариот", търговски център "East Gate", спортна зала "Борис Трайковски" и международното летище в столицата бяха получени заплахи за поставено взривно устройство.

Учениците от заплашените училища са били евакуирани, а в сградите се извършват антитерористични проверки. Предприемат се и мерки за изясняване на случаите. 

Международното летище в Скопие е евакуирало целия персонал, както и всички пътници и/или минувачи. Части на северномакедонското МВР извършват оглед на съоръженията на летището. "Полетите не са отменени, но в момента движението е спряно, докато не получим уведомление от МВР, че е безопасно дейността на летището да продължи по обичайния график", се казва в съобщението от "ТАВ Македония".

Заради сигнала за поставена бомба в хотел "Александър палас" днешната годишна конференция на Търговската камара на Северна Македония, на която трябваше да говори премиерът Димитър Ковачевски, бе отменена. Сред участниците в конференцията в "Александър Палас" бяха министрите на икономиката и на финансите.

Това е първият случай на сигнал за бомба на събитие, на което трябва да присъстват политици. Вчера са били регистрирани рекордните 49 сигнала за бомби, които полицията след проверки посочи, че са фалшиви.

Още по темата