Quantcast

Медия без
политическа реклама

Сенатът ще разследва заговор на ФБР срещу Тръмп

19 Февр. 2019
ЕПА/БГНЕС
Сенатор Линдзи Греъм се закани да разследва дали няма "опит за бюрократичен преврат" срещу президента на САЩ Доналд Тръмп.

Шефът на комисията по правосъдие в Сената на САЩ обеща разследване на подозрения, че високопоставени служители на ФБР и Министерството на правосъдието на САЩ са обсъждали как може да бъде отстранен от власт президентът на САЩ Доналд Тръмп, предаде Би Би Си. Според сенатор Линдзи Греъм вероятно става дума за "опит за бюрократичен преврат".

Бившият и.д. шеф на ФБР Андрю Маккейб каза в интервю за Си Би Ес, че зам.-министърът на правосъдието Род Розенстийн е обсъждал през 2017 г. дали не може да се използва 25-ата поправка в Конституцията на САЩ, която позволява отстраняване на президента, ако той не е годен да управлява. Розенстийн преди време заяви, че не е водил подобни разговори. Пред Си Би Ес Маккейб заяви още, че Доналд Тръмп не вярва на американското разузнаване, което твърди, че Северна Корея има ракети, които могат да достигнат до бреговете на САЩ, тъй като руският лидер Владимир Путин го е уверил, че такива оръжия няма. "Не ми пука. Вярвам на Путин", казал Тръмп според Маккейб, след като е получил доклада на американското разузнаване.

Ключови думи:

Доналд Тръмп, Греъм, ФБР

Още по темата