facebook
twitter

Чужбина

Путин поздрави Тръмп за изстрелването на Crew Dragon

664
 ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин поздрави американския си колега Доналд Тръмп с успешното изстрелване на космическия кораб Crew Dragon. Това стана в телефонен разговор между двамата лидери, в който те потвърдиха желанието си за сътрудничество в космоса, съобщи пресслужбата на Кремъл. Двамата също така са изявили готовност да развиват взаимноизгодното си сътрудничество в космическата област.

Путин и Тръмп са обсъдили и нефтения пазар и договора ОПЕК+, като са констатирали, че той води до възстановяване на търсенето и стабилизирането на цените. 

"Констатирано бе, че ОПЕК+ е многостранна договореност, постигната с активната подкрепа на президентите на Русия и САЩ и води към постепенно възстановяване на търсенето на нефт и стабилизацията на цените", допълва съобщението.

Към момента договорката ОПЕК+ е за съкращаване на добива на 9.7 млн. барела на денонощие през май-юни, на 7.7млн. през второто полугодие на 2020 г. и на 5.8 млн. до края на април 2022 г. Планирана е видеоконферентна среща на страните от ОПЕК+ на 9 и 10 юни, на която трябва да бъде обсъдена ситуацията на пазара и първите резултати от договореностите за намаляване на добива.

Путин и Тръмп също така са отбелязали в разговора си "важността на активизирането на руско-американския диалог в областта на стратегическата стабилност и мерките за изграждане на доверие във военната област". Двамата президенти са се договорили за продължаване на контактите между двете държави на различни нива.

Все още няма коментари

Още

Първи данни: 71% от руснаците са за конституционните поправки

01.07.2020

804 18
CNN: Тръмп е нагрубявал безпардонно Меркел

30.06.2020

7794 55
„Ролинг Стоунс“ плашат Доналд Тръмп със съд

28.06.2020

680

Влез или се регистрирай за да коментираш

×