Quantcast
Поне 20 убити и 79 ранени при експлозия в Ливан | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Поне 20 убити и 79 ранени при експлозия в Ливан

475
 БГНЕС
Властите инспектират мястото, където експлодира цистерна с гориво в Аккар, северен Ливан.

Най-малко 20 души бяха убити, а 79 ранени при взрив на резервоар с гориво в северния район на Ливан Аккар, съобщи Червеният кръст в Туитър. Причината за експлозията все още не е ясна.

Съобщава се, че инцидентът е станал, когато ливанската армия е иззела нелегален резервоар за съхранение на гориво в  село Ал-Тлейл и е започнала да раздава бензин на хората, живеещи там. Около 200 души са били близо до мястото на инцидента. Очевидци съобщават за местната телевизия Al-Jadeed, че причината за експлозията е човек, който е използвал запалка близо до резервоара.

По-голямата част от ранените са в тежко състояние, предадоха от местната болница ''Ал-Салам'', като съобщиха, че нямат възможност да приемат всички ранени, тъй като нямат нужното ободрудване, за да лекуват сериозни изгаряния.

В събота Ливанската армия заяви, че е конфискувала хиляди литри бензин и дизел, складирани нелегално из цялата страна, а през последната седмица се наблюдават множество инциденти с отвличане на танкери.

Експлозията в Аккар идва по-малко от две седмици след като Ливан отбеляза първата годишнина от взрива на пристанището в Бейрут миналото лято, при който загинаха над 200 души.  Взривът на 4 август 2020 г. бе причинен от стотици тонове неправилно съхраняван амониев нитрат. Впоследствие стана ясно, че служителите са знаели за взривното вещество, съхранявано там от години. Дни след катастрофата в Бейрут избухнаха и граждански протести.

Ключови думи:

Израел, експлозия, Аккар

Още

Италия може да въведе задължителна ваксинация срещу COVID-19 за всички

03.09.2021

2580
Директорът на ЦРУ пристига в Израел

10.08.2021

1434
Израел отговори на атаките на Ливан

05.08.2021

Обновена

2841