Quantcast

Медия без
политическа реклама

Паника в Скопие след бомбени заплахи срещу училища

09 Ноем. 2022
Телма

2 седмици полицията в С.Македония не може да открие лица, които подават сигнали за бомби в Скопие. Проблемът стана политически.

Тази сутрин 4 училища бяха заплашени. Заплаха за взривно устройство е изпратена на имейл адресите на две гимназии в 9.30 ч., а около 10 ч. същата заплаха е изпратена до други две училища. Заплашени бяха гимназиите "Йосиф Броз Тито" и "Никола Карев", както и средните училища "Панче Арсовски" и "Владо Тасевски"

Веднага след постъпилите сигнали са предприети мерки от страна на полицейските служители за безопасното евакуиране и на четирите училища. Извършват се антитерористични проверки и се предприемат мерки за изясняване на случая.

Докато хората са ядосани и чакат развръзката на казуса, опозицията обвинява властта, че 2 седмици не може да открие фалшив атентатор, който паникьосва деца и граждани. МВР е обвинявана, че ако не може да реагира адекватно на проста заплаха, едва ли ще може да се справи с по-сложен случай.

23-годишно момче, чието име се появи в имейлите с бомбените заплахи, беше арестувано преди седмица, но беше освободено, след като прекара една нощ в полицейското управление. Домът му беше претърсен и беше установено, че няма доказателства срещу него.

Премиерът Ковачевски заяви, че бомбени заплахи със сигурност са част от хибридна атака срещу С.Македония.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?