Медия без
политическа реклама

Паника в Скопие след бомбени заплахи срещу училища

09 Ноем. 2022
Телма

2 седмици полицията в С.Македония не може да открие лица, които подават сигнали за бомби в Скопие. Проблемът стана политически.

Тази сутрин 4 училища бяха заплашени. Заплаха за взривно устройство е изпратена на имейл адресите на две гимназии в 9.30 ч., а около 10 ч. същата заплаха е изпратена до други две училища. Заплашени бяха гимназиите "Йосиф Броз Тито" и "Никола Карев", както и средните училища "Панче Арсовски" и "Владо Тасевски"

Веднага след постъпилите сигнали са предприети мерки от страна на полицейските служители за безопасното евакуиране и на четирите училища. Извършват се антитерористични проверки и се предприемат мерки за изясняване на случая.

Докато хората са ядосани и чакат развръзката на казуса, опозицията обвинява властта, че 2 седмици не може да открие фалшив атентатор, който паникьосва деца и граждани. МВР е обвинявана, че ако не може да реагира адекватно на проста заплаха, едва ли ще може да се справи с по-сложен случай.

23-годишно момче, чието име се появи в имейлите с бомбените заплахи, беше арестувано преди седмица, но беше освободено, след като прекара една нощ в полицейското управление. Домът му беше претърсен и беше установено, че няма доказателства срещу него.

Премиерът Ковачевски заяви, че бомбени заплахи със сигурност са част от хибридна атака срещу С.Македония.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата