Quantcast

Медия без
политическа реклама

Още 700 протестиращи са задържани в Беларус

13 Авг. 2020
ЕПА/БГНЕС

Полицията в Беларус през изминалия ден е задържала около 700 души за участие в нерегламентирани акции, съобщиха от вътрешното министерство, предаде БГНЕС. Властите пък признаха днес за втора жертва при сблъсъците между демонстранти и полиция.

"Около 700 души бяха задържани за участие в неразрешени масови мероприятия. Безредиците в страната загубиха масовия си характер, но нивото на агресия към служителите на реда остава високо ", се казва в изявлението.

По предварителни данни на Централната избирателна комисия на Беларус настоящият държавен глава Александър Лукашенко спечели 80,08% от гласовете на изборите, а Светлана Тихановская - 10,09%.

След като гласуването приключи вечерта на 9 август, в центъра на Минск и в някои други градове на републиката започнаха масови протести, които ескалираха в сблъсъци със служителите на реда.

От неделя хората демонстрират всяка вечер, в резултат на което полицията е задържала около шест хиляди души. При сблъсъци са били ранени десетки полицаи и демонстранти, а един човек тогава почина.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?